Neturi telefono – nesusimokėsi už stovėjimą?

Prie Kalniečių turgaus esanti automobilių stovėjimo aikštelė apmokestinta ne vienus metus, tačiau kauniečiai pasigedo mokėjimo automato ir retoriškai klausė: ar čia susimokėti galima tik telefonu, o jei jo neturi?

Liko nusivylęs

Vairuotojas Julius „Kauno dienai“ pasakojo, kad prie Kalniečių turgaus dažnai statydavo savo automobilį ir už stovėjimo laiką buvo įpratęs atsiskaityti grynaisiais.

„Visada kišenėje turiu smulkių pinigų ir juos išleidžiu mokesčiui už stovėjimą. Šioje aikštelėje visada automatas stovėdavo prie šaligatvio, buvo matomas iš beveik bet kurios aikštelės vietos. Praėjusią savaitę atvažiavau ir automato neradau. Pavaikštinėjau prie to šaligatvio, pažvanginau kišenėje monetomis ir likau nesusimokėjęs“, – pasakojo kaunietis.

Jis nurodė, kad vieną mokėjimo automatą matė Savanorių prospekte, ties prekybos centru „Kalniečiai“. Tačiau jį pastebėjo visai atsitiktinai, nes nuo aikštelės jis gerokai nutolęs.

„Prie prekybos centro galima kelioms valandoms palikti automobilį. Kadangi jis netoli nuo turgaus, pasinaudojau šia galimybe. Važiuodamas mačiau, kad mokėjimo automatas stovi Savanorių prospekte, bet nuo turgaus aikštelės jo tikrai nematyti. Man atrodo, kad tiek Savanorių prospekto, tiek Kalniečių turgaus aikštelė yra priskirta tai pačiai parkavimo zonai, bet jei ten mokėjimo automatą panaikino, nesu tikras, ar tiktų, jei apmokėčiau ties „Kalniečiais“, o prie turgaus palikčiau automobilį ir tą kvituką“, – svarstė Julius.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Naujas ženklas

Neradus mokėjimo automato, Juliui buvo kilusi mintis, kad galbūt aikštelė išbraukta iš apmokestintų vietų, tačiau ties įvažiavimu į aikštelę pastatytas ženklas bylojo kitaip.

„Pastebėjau, kad uždėta žalia lentelė, skelbianti, kad už parkavimą turiu susimokėti trumpąja SMS žinute arba per kažkokią programėlę. Kitaip tariant, tik telefonu. O jei tokio neturi, kaip tada? Nešiojuosi darbinį telefoną, iš jo negaliu mokėti už asmeninio automobilio statymą. Kadangi neradau, kur susimokėti, o palikti automobilio apmokestintoje aikštelėje šiaip negaliu, turėjau ieškoti kitos vietos“, – savo patirtį pasakojo vairuotojas.

Pavaikštinėjau prie to šaligatvio, pažvanginau kišenėje monetomis ir likau nesusimokėjęs.

„Kauno dienos“ skaitytojas atkreipė dėmesį į tai, kad ant naujos lentelės yra užrašytas tik interneto adresas, kur, matyt, reikėtų ieškoti detalesnės informacijos, kaip apmokėti už stovėjimą. Tačiau vyras pasigedo instrukcijų, kaip tai padaryti konkrečioje zonoje.

„Sakykim, kad galėčiau telefonu susimokėti. Tai tada reikia konkrečiai pasakyti kokiu numeriu rašyti, ką toje žinutėje reikia pažymėti. Aš telefonu niekada nesu mokėjęs, nežinau instrukcijos, o ten juk reikia ir zoną pažymėti, kurioje stovi. Tai dabar prie Kalniečių turgaus tokios informacijos nėra. Aš net nežinau nei programėlės, per kurią ten irgi galima apmokėti už parkavimo paslaugą. Mieste tokia informacija pateikiama būtent ant mokėjimo automatų, o čia atvažiavai žmogus ir žinokis sau“, – informacijos trūkumu piktinosi kaunietis.

Yra, bet perkeltas

Vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą patikėta biudžetinei įstaigai „Parkavimas Kaune“. Jos direktorius Justas Limanauskas dienraščiui nurodė, kad minėtoje aikštelėje automatas yra, tik jis jau kitoje vietoje, nei būdavo anksčiau.

„Mokėjimo automatas ne panaikintas, o tik perkeltas į kitą, saugesnę, geriau matomą ir apšviestą vietą. Ji – arčiau gatvės, 20 m atstumu nuo aikštelės. Mokėjimo automatui parinkta kita vieta, nes ankstesnėje užfiksuoti keli chuliganizmo atvejai. Taip pat mokėjimą galima atlikti bet kuriame tos pačios zonos mokėjimo automate, bet kurioje Kauno vietoje“, – pažymėjo specialistas.

Perkėlė: parkomatas būdavo dešinėje pusėje prie šaligatvio, tačiau dabar jis arčiau gatvės, nuo aikštelės nutolęs 20 m. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Jis nurodė, kad jau yra užsakyta informacinė lentelė, kuri bus matoma ant stulpo su rodykle, nurodančia parkomato vietą. Be to, pasak J. Limanausko, paskambinus nurodytu numeriu visada yra suteikiama visa informacija apie mokėjimo automato buvimo vietą ir kitus rinkliavos mokėjimo būdus.

„Taip pat visa informacija apie parkomatų buvimo vietas ir mokėjimo būdus yra pateikta parkavimaskaune.lt tinklalapyje. Galimybę instrukcijas kabinti ant kelio ženklo riboja Kelių eismo taisyklės“, – komentavo J. Limanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prisiparkaves

Prisiparkaves portretas
Limanauskas tikrai zymus "specialistas"- sumoki Sanciuose,ir vaziuoji parkuotis i Zaliakalni.Tik nesumaisyk zonu!Ismanusis gyvenimas nera blogis savaime,bet negalima i ji ileisti dunduku.

Kaunas

Kaunas portretas
Nesivežioju išmanaus telefono ,turiu kelis ,vežiojuosi tą iš kurio tik skambinu,palieku namuose išmaniųji o jeigu nebus galima susimokėti grynais ,nemokėsime.Turi būti ataiskaitymas įvairiais būdais.

Sulcmejeris

Sulcmejeris  portretas
Kas ir kada sutramdys dusmanus prie kliniku ?turi buty zenklas trys automobliai ir taskas ,kur policija ? ar imanoma pravaziuot miesto transportui per sleivai kreivai sustatyas taxi ir kur kontrole ?kodel stovi dusmanai su baltais numeriais taxi sustojime ?betvarke ,reiks kreiptis i susisiekimo ministra
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių