Neveikia Kauno miesto savivaldybės internetinis puslapis

  • Teksto dydis:

Miestiečiai pastebėjo, kad pirmadienį neveikia Kauno miesto savivaldybės puslapis. Kauniečiai teiraujasi, galbūt ir šią svetainę palaužė kibernetinės atakos, mat apie sutrikimus kiek anksčiau pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Portalas kauno.diena.lt pasiteiravo, dėl kokių priežasčių neveikia Kauno miesto savivaldybės puslapis. Taip pat pasidomėjome, ar pastaruoju metu savivaldybė bei jos valdomos įmonės nestebi padažnėjusių kibernetinių atakų.

„Mes kol kas išaugusio srauto atakų nepastebime, šiai dienai sistemos funkcionuoja įprastai, išskyrus www.kaunas.lt, kurio pasiekiamumą užtikrina ir https://kvtc.lrv.lt (Kertinis valstybės komunikacijų centras – red. past.). Panašu, kad jie susiduria su problemomis, bet čia tik spėjimas, laukiame iš jų atsakymo, kada sutrikimai bus pataisyti“, – komentavo E. paslaugų ir informacinių technologijų skyriaus vedėjas Vytautas Augonis.

Pastebima, kad sutrikimų patiria ir policija. Pagrindinis Lietuvos policijos puslapis https://policija.lrv.lt laisvai prieinamas, tačiau įeiti į į įvairių padalinių ar policijos tarnybų puslapius šiuo metu nėra galimybės.

Prieš ilgąjį savaitgalį buvo išplatintas pranešimas, jog Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos fiksuoja išaugusį paskirstytų paslaugų trikdymo kibernetinių atakų (angl. Distributed Denial of Service, DDoS) skaičių. Dauguma atakų yra nukreiptos prieš valstybės institucijas, susisiekimo ir finansų sektorius, todėl fiksuojami laikini paslaugų sutrikimai.

Kibernetinio saugumo subjektai, pastebėję paslaugų trikdymo atakas, apie jas nedelsiant turėtų pranešti NKSC kibernetinių incidentų valdymo skyriui CERT-LT el. paštu cert@nksc.lt arba telefonu 1843.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas portretas
Puslapis vis dar neveikia! Pasiaiškinkite kodėl, tai miestui gyvybiškai svarbus puslapis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių