Pereiti į pagrindinį turinį

Nuoširdumo negali būti per daug

2016-04-26 17:30

"Manau, dažnas kaunietis turi gydytoją, kuriam nori padėkoti ir laiko tokį gydytoją geriausiu", – vėlgi teisūs mūsų skaitytojai, renkantys nuoširdžiausią Kauno gydytoją.

Evaldo Virkečio nuotr.

Artėja prie pabaigos

Nors oras dar vėsus, bet jau sužaliavo pievos ir lapoja medžiai. Taigi, tradiciniai Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai artėja prie finalo.

Jau rytoj Kauno sporto halėje vyksiančioje Medicinos darbuotojų dienos šventėje bus paskelbtas šiųmečių, penktųjų "Kauno dienos" ir Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo rinkimų nugalėtojas.

Šimtai mūsų miesto medicinos įstaigose dirbančių gydytojų pavardžių, lavina gražiausių jiems skirtų pagarbos ir dėkingumo žodžių visą mėnesį įvairiais laiškais skriejo į "Kauno dienos" redakciją. Buvo gera rašyti straipsnius, cituoti jų ištraukas.

"Kauno klinikose dirbanti gydytoja kardiologė Jūratė Dundulytė – labai nuoširdi ir labai profesionali. Kaip kitaip apibūdinti šią specialistę, kuri mato ne tik ligonio širdį, bet ir iš visos širdies juo rūpinasi: pasiunčia išsitirti kitus organus, kurie gali turėti įtakos širdies veiklai, ir neretai randa tai, ko nemato savo srities specialistai arba neatkreipia į tai dėmesio", – savo laiške rašo kaunietė, prašiusi neskelbti pavardės.

Moteris pasakoja esanti sužavėta gydytojos dėmesingumu, atsakingumu ir laikysena.

"Tai tikra gydytoja: ori, išdidi, tačiau kalbėdama su pacientu tampa tokia paprasta ir nuoširdi. Ji iki smulkmenų viską išaiškina, užrašo, pataria. Tai gydytoja iš didžiosios raidės", – rašoma laiške ir linkima šiai gydytojai dirbti dar ilgai, nes tokių medikų ligoniams labai reikia.

Iš širdies į širdį

Jautrumas, nuoširdumas yra vaistai. Tokių labai reikia širdies ligomis sergantiems žmonėms, nes, kaip yra sakiusi kita ligonių mylima Kauno klinikų kardiologė, profesorė Jolanta Vaškelytė, piktu žodžiu kaulo nesulaužysi, o širdį priversi plakti smarkiau.

Tai – ne vieno žmogaus pajausta tiesa, todėl nereikia gailėti gražių žodžių ir gydytojams. Dar viena "Kauno dienos" skaitytoja sako, kad būtent profesorė J.Vaškelytė yra pati nuoširdžiausia, nes moka ligonį atjausti, nuraminti, o ne tik diagnozuoti sunkias širdies ligas.

"Aš noriu padėkoti gydytojai Vitalijai Milušauskienei, kuri dirba šeimos gydytoja Šančių poliklinikoje. Tai gydytoja, kuri gydo ne tik vaistais, bet ir maloniu bendravimu. Jei kreipiesi pagalbos ar patarimo, niekada nelieki nusivylęs. Nors ir pavargusi, turinti daugybę ligonių, su šypsena priima pacientą, kuris pavėlavo ar šiaip paprašė pagalbos. Būtų puiku, jei tokių gydytojų būtų kiekvienoje poliklinikoje ne vienas ir ne du", – rašoma kitame laiške.

Kaunietė Regina Korsakienė gražiausius žodžius skiria Kauno klinikose dirbančiai gydytojai endokrinologei Daliai Grudzinskienei.

"Daug metų gydausi pas šią gydytoją ir visada jaučiu jos rūpinimąsi, dėmesį, nepaisant didelio užimtumo, to negalėčiau pasakyti apie kai kuriuos kitus gydytojus",  – rašo R.Korsakienė, geru žodžiu mininti ir Kauno klinikų gydytoją hematologę Liną Neverbickienę.

Už profesionalumą ir nuoširdumą giriamos ir Kauno klinikų endokrinologės Edita Marinskienė, Gina Butkuvienė.

Reabilitacija taip pat gydo

Respublikinės Kauno ligoninės Reabilitacijos klinikoje ligoniai jaučiasi kaip darnioje šeimoje. Čia, tikina dar vieno laiško autorė, labai malonu ir tvarkinga aplinka. Klinikos vadovė Daiva Pažėrienė niekada nelieka abejinga pacientams, labai jautriai reaguoja į jų skausmą, kančias.

"Gydytoja D.Pažėrienė – tarsi neišsenkantis šaltinis, prie kurio galima priklaupti, nusimesti negalią, skausmą. Ji rūpestingai paglosto insultą patyrusių ligonių nevaldomas rankas, nušluosto ašaras, padrąsina geru žodžiu, pataiso patalynę. Gydytojos susikaupusiame veide matomas ryžtas įveikti ligą. Stebėjau, kaip ši specialistė džiaugėsi naujai gautais kompiuteriniais žaidimais, kurie taikomi ir garbaus amžiaus pacientų reablitacijai", – pasakoja Laima Bukelienė, dažnai lankiusi šiame skyriuje gydytą giminaitį.

Lina Sabeckienė nuoširdžiausia ir rūpestingiausia gydytoja vadina taip pat Respublikinės Kauno ligoninės Nervų ligų skyriaus vedėją Aistę Čikotienę. Jos pacientė tvirtina gydytojos dėka po ligos sutvirtėjusi ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

"Ši gydytoja dėl savo pacientų labai stengiasi, kai tyrimų rodikliai nėra geri, tai pasako atsargiai, kad nesukeltų streso. Aistė Čikotienė dirba tikrai iš pašaukimo, turi tam Dievo dovaną. Tai pavyzdys kitiems gydytojams", – rašo L.Sabeckienė.

Prilyginami dievams

"Daug teko bendrauti su įvairių sričių specialistais, bet dėkingiausia esu Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriaus vedėjai Estelai Tamašauskienei. Jei nebūčiau atsitiktinai patekusi pas šią gydytoją, dar ir dabar būčiau nešiojusi pavojingą ligą ligi šiol. Tik šios gydytojos ryžto dėka dabar esu sveika. Ačiū jai už palaikymą, rūpestingumą, dėmesingumą, šilumą bendraujant. Tai puiki specialistė, kurios niekada nepamiršiu", – rašo Raimonda Tamošiūnienė.

Krikščioniškuose gimdymo namuose dirbanti gydytoja akušerė-ginekolgė Dalia Deksnienė, P.Mažylio gimdymo namų skyriaus vadovė Irena Tumelionienė – tai prityrusios specialistės, kurios jau nuo pirmų konsultacijos minučių kelia pasitikėjimą. Taip tvirtina šių gydytojų pacientės.

"Tai, kad pacientų pilnas koridorius, kai Kauno klinikų Konsultacinėje poliklinikoje dirba profesorius Rimtautas Gudas, jau nieko nebestebina. Ligoniai kantriai laukia, nes turbūt ne aš vienas esu girdėjęs, kad nėra geresnio specialisto už šį ortopedą traumatologą", – tvirtina kaunietis Vytautas.

Anot šio mūsų skaitytojo, profesorius R.Gudas yra verčiausias šio vardo, nes jis tikrai yra pats nuoširdžiausias, negaili savęs dėl ligonių, sportininkų sveikatos ir medicinos mokslo.

Dar viename laiške nuoširdžiai stebimasi profesoriumi Limu Kupčinsku, dirbančiu Kauno klinikose.

"Tai didis žmogus: gastroenterologijos žinovas, diagnozuojantis ir sėkmingai gydantis sunkiausias ir rečiausias ligas, pasaulyje garsus mokslininkas ir paprastas, nuoširdus žmogus", – rašoma dar vienos "Kauno dienos" skaitytojos laiške ir reiškiamas dėkingumas ne tik šiam profesoriui, bet ir Kauno klinikų kardiochirurgui profesoriui Rimantui Benečiui, kurie yra savo profesijos dievai, ir garbė Lietuvai, kad jie čia gyvena ir dirba.

Nugalėtojui plos Sporto halė

Penktieji Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai baigiasi. Rytoj, balandžio 27-ąją, kai kasmet minima Medicinos darbuotojų diena ir šios kilniausios profesijos žmones jų pacientai sveikins šiltu žodžiu, pavasario gėlių puokšte, Kauno sporto halėje vyksiančioje šventėje paskelbsime nugalėtoją. Tai paskelbs ir portalas kauno.diena.lt bei dienraštis "Kauno diena".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų