Nustebino situacija prie COVID-19 testavimo punkto: vietoj milžiniškų eilių – visiškas štilis

  • Teksto dydis:

Pastarąsias dienas prie Kauno mobilaus COVID-19 patikros punkto driekėsi kilometrinės automobilių eilės, tačiau penktadienį kauniečiai užfiksavo visiškai kitokią situaciją. 

Kaunietis Mantas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip nuo Kleboniškio laisvu keliu važiuojama iki Jonavos gatvėje esančio COVID-19 patikros punkto. Vyras važiavo visiškai laisvai, jokių eilių nebuvo. Net ir ties įvažiavimu į punktą – nė vieno automobilio.

„Vis matydavau, kad didelės eilės, jau nusiteikiau, kad ir man reikės palaukti, bet nieko panašaus nebuvo. Atrodė, kad jokios pandemijos nėra ir tikrinasi tik pavieniai asmenys. Nereikėjo nei kiek laukti, testą akimirksniu padarė“, – kalbėjo vyras.

Skaitytojo nuotr.

Tačiau kitus kauniečius stebina tai, jog paskambinus ar prisijungus prie „Korona Stop“ puslapio, registruotis galima tik sekmadieniui, anksčiau vietų esą nėra.

„Šiandien registravausi, tai laisvą vietą vos rado po kelių dienų. Draugė taip pat turi pasitikrinti, irgi anksčiau nieko nėra. Tai keistai atrodo, kad be eilių gali pasidaryti testą, bet užsiregistruoti anksčiau kaip sekmadieniui nėra galimybės“, – stebėjosi kita į redakciją parašiusi kaunietė.

Atrodė, kad jokios pandemijos nėra ir tikrinasi tik pavieniai asmenys.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su COVID-19 mobilaus patikros punkto koordinatoriumi Luku Pavlavičiumi ir paprašė pakomentuoti situaciją dėl punkto užimtumo.

„Šiuo metu per dieną registruojame 3 tūkst. žmonių, nes tokie yra laboratorijų pajėgumai. Eilės mažiau formuojasi, nes dabar dirba keturios palapinės. Žinoma, būna, kad žmonės užsiregistruoja, bet neatvyksta. Ketvirtadienio duomenimis, iš 3 tūkst. registruotų asmenų neatvyko apie 300“, – komentavo L.Pavlavičius.

 

 

Tai, kad tam tikru metu prie patikros punkto nebūna eilių, gali būti ir kitos priežastys, ne tik, kad asmenys neatvyko. Jei žmonės atvyko anksčiau, galėjo susiformuoti eilė, o vėliau atsirasti šioks toks tarpas. Todėl mobilaus patikros punkto atstovai ragina testuotis atvykti ne anksčiau kaip 10 min. iki registracijos laiko. Atvykus nurodytu registracijos laiku, galima sklandžiau organizuoti darbus.


Šiame straipsnyje: koronaviruso patikros punktasmilžiniškos eilėsštilisnėra automobiliųskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

stepas

stepas portretas
Geriau nuvažiuok pažiūrėk kiek šiandien

TAI GAL PAGALIAU...

TAI GAL PAGALIAU... portretas
pagaliau žmogai atsipeikėjo, SUPRATO kas čia vyksta su tais t e s t a v i m a i s...

Gintautas

Gintautas portretas
Raso nesamones - penktadieni ryte eiles galo nuo viaduko net nesimate. Turbut Kleboniskyje galas. Pirma karta tokia maciau.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių