Pereiti į pagrindinį turinį

Pajudės žemės grąžinimo procesas Kaune

2009-01-20 17:02
Pajudės žemės grąžinimo procesas Kaune
Pajudės žemės grąžinimo procesas Kaune / Tomo Raginos nuotr. Kaune ne kartą rengti piketai dėl stringančios žemės reformos.

Savivaldybėje stringantys žemės sklypų detalieji planai trukdo grąžinti žemę buvusiems jos savininkams. Miesto vadovai žada, kad procesas turėtų pajudėti.

„Rengiant detaliuosius planus, miesto savivaldybė yra stipriai atsilikusi. Tai yra didelis stabdis žmonėms, laukiantiems žemės grąžinimo“, - negailėjo kritikos Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė.

Už žemės reformą ir jos grąžinimą yra atsakinga Apskrities viršininko administracija, tačiau detaliuosius planus rengia savivaldybė. Kasmet detaliesiems planams rengti skiriama apie 4-5 mln. litų.

O.Balžekienės teigimu, pernai per pirmąjį pusmetį buvo parengta apie 400 laisvos žemės sklypų detaliųjų planų, antrąjį pusmetį - vos keli.

Miesto meras Andrius Kupčinskas žada, kad šiemet bus baigtos laisvos neužstatytos žemės paieškos. „Visi laisvi ploteliai bus įvardyti, o iki 2011 m. bus parengti visų tokių žemės sklypų detalieji planai“, - tikino miesto vadovas.

Jis pripažino, kad neretai procesai sustoja dėl savivaldybės ir apskrities viršininko administracijos žemesnės grandies valdininkų nesusikalbėjimo.

„Žmonėms nerūpi valstybės institucijų problemos. Jie nori greičiau atgauti savo žemę“, - sakė O.Balžekienė.

Meras perspėja, kad ne visi norintieji susigrąžinti jiems priklausiusią žemę galės ją gauti natūra. „Kai kam teks rinktis pinigines kompensacijas arba sklypus kitose vietose“, - sakė A.Kupčinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų