Pereiti į pagrindinį turinį

Pakaunėje pasveikintas 800-asis metų kūdikis

2022-08-29 10:40
DMN inf.

Kauno rajono Civilinės metrikacijos skyriuje rugpjūčio 24 d. pasveikintas jau 800-asis šių metų kūdikis – Herkus Janušauskas. Mažylis gimė vos prieš kelias savaites, rugpjūčio 11 d.

Herkus – antroji Oksanos ir Tomo Janušauskų atžala, šeimoje dar auga šešiametė Dominyka, kuri šįmet keliaus į pirmą klasę. Šeimyna gyvena Alšėnų seniūnijoje, Girininkų I kaime. Herkaus tėtis kilęs iš Prienų rajono, o mama – kaunietė, tačiau Kauno rajonas yra jos senelių ir tėvų gimtinė, tad kur kurti šeimos židinį pora ilgai nesvarstė.

„Vyras buvo profesionalus krepšininkas, tad kartu su juo keliavau. Gyvenome Prancūzijoje, Vokietijoje, Anglijoje, tačiau gimus dukrai grįžome į Lietuvą, įsikūrėme Kauno rajone ir čia gyvename jau šešerius metus“, – pasakojo Oksana.

Anot tėvų, sūnus buvo labai laukiamas, broliu ypač džiaugėsi sesuo Dominyka. „Visą nėštumą ji buvo labai rūpestinga, o gimus broliui labai mums padeda“, – gyrė dukrą tėtis.

Tėvai, rinkdami vardą berniukui, buvo pasirinkę du variantus: Herkus ir Tauras.

Tėvai, rinkdami vardą berniukui, buvo pasirinkę du variantus: Herkus ir Tauras. Jie norėjo, kad vardas būtų trumpas, aiškus ir tvirtas. „Kai gimė sūnus, visi trys nusprendėme, kad mažyliui puikiai tiks Herkaus vardas“, – aiškino mama.

Oksana užsiminė, kad mažylis jau dabar rodo charakterį. „Jeigu tėtis jį paima ant rankų, jis būna ramus, bet su manimi mėgsta parodyti savo kaprizus. Manau, kad sūnus bus labai aktyvus“, – pasakojo Oksana.

Janušauskai yra labai aktyvūs savo bendruomenės nariai. Oksana yra bendruomenės „Pažėrų kraštas“ pirmininkė. „Norime puoselėti mūsų krašto tradicijas ir vertybes“, – tvirtino moteris. Vyras su žmona darbuojasi IT srityje, yra įkūrę ne vieną įmonę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų