Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdinė pasaka Kauno vaikams

2013-12-22 15:31

Sekmadienį po Šv. Mišių Kauno Šv. Jurgio bažnyčioje vyko labdaros renginys, skirtas Senamiesčio dienos centro vaikams.

Jaukioje vienuolyno salėje įsitaisė būrys dienos centro vaikų su tėveliais. Kalėdinę pasaką ir muzikinę programą jiems dovanojo Juozo Gruodžio konservatorijos, Džiazo ir estrados skyriaus auklėtiniai. Muzikinės programos vadovė – Raimonda Navickienė.

Vaikai juokėsi, kai muzikinės pasakos metu aktoriai mušėsi, lingavo į muzikos taktą. „Labai patinka“, – neatitraukęs žvilgsnio nuo artistų greitai pasakė 6-erių Matas ir galvos krestelėjimu leido suprasti, kad jam gerokai įdomiau klausytis pasakos nei kalbėtis.

„Kai kurie tų vaikų nelabai turi net kuo apsirengti“, – labdaringo renginio svarbą pabrėžė brolis pranciškonas Rolandas. Jis apgailestavo, kad visuomenėje vis dar per daug abejingumo, o šia jaukia pasaka parodomas dėmesys vaikams ir vargingai gyvenančioms šeimoms.

Šv.Jurgio bažnyčioje buvo iškabinta Senamiesčio vaikų dienos centro vaikų piešinių paroda. Jiems skirti ir Kalėdų Senelio žaidimai bei dovanos.

„Aš kitą kartą sakau žmonėms, kad archeologai kasinėdami vidury bažnyčios atrado lobį – jus, – džiaugėsi besišypsančius vaikus matydamas pranciškonų gvardijonas brolis Paulius Bytautas. – Bažnyčia be žmonių – akmuo, o kai yra žmonės, tas akmuo tampa gyvas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų