Nustebo: kur dingo senasis Kauno ženklas?

Ties įvažiavimo keliais į Kauną yra ne tik ženklai, žymintys miesto pradžią. Kai kuriose vietose vairuotojus pasitinka ir stilizuoti Kauno ženklai, matomi iš tolo. Tačiau kauniečiai pastebėjo, kad vienas tokių ženklų neseniai dingo.

Raudondvario plente, netoli sankryžos su Ežero gatve, ilgus metus stovėjo Kauno ženklas, kuriame buvo pavaizduotas herbas ir užrašytas užrašas "Sveiki atvykę". Metalinis ženklas buvo matomas iš toli, tačiau miestiečiai atkreipė dėmesį, kad šis simbolis dingo. Kauniečiai tikino, kad ženklas turėtų būti sugrąžintas, nes tai istoriją turintis reliktas, be kurio Raudondvario plentas neatrodo toks savas ir pažįstamas.

"Kad ženklo nėra pastebėjau prieš kelias dienas. Tas ženklas čia stovėjo daug metų, galima sakyti, kad perduodamas iš kartos į kartą, nes jis čia buvo ir kai aš mažas buvau, ir dar anksčiau. Todėl, manau,  jis kauniečiams turi didelę reikšmę. Be to, ženklas juk autentiškas, todėl būtų gaila, kad dėl kažkokių statybų ar kokio nors naujo įvaizdžio būtų panaikintas toks akcentas", – nuomonę išsakė "Kauno dienos" skaitytojas Tadas.

"Kauno diena" pasidomėjo, kur iš Raudondvario plento dingo minėtas ženklas. Miesto savivaldybės atstovai pripažino, kad ženklas laikinai nuimtas dėl netoliese vykdomų komercinio pastato statybų. Baigus darbus, ženklas bus sugrąžintas.

"Netoliese vyksta prekybos centro statybos, todėl rangovas tam, kad ženklas nebūtų sugadintas, nusprendė jį laikinai nukelti. Šiuo metu jį  saugo rangovas ir, pasibaigus statyboms, bus gražintas į tą pačią vietą. Prieš ženklą pastatant bus apžiūrėta jo būklė ir, esant poreikiui, jis būtų kosmetiškai sutvarkytas", – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
AŠ TAI LABAI ŽURNALISTAMS SIŪLYČIAU PASIDOMĖTI, KADA BUS ATNAUJINTAS RIBOŽENKLIS IŠ KLAIPĖDOS PUSĖS ĮVAŽIAVIMO Į MIESTĄ. NES VISAS ATSIKNOJĘS, UŽTAISYTAS FANERA. LYG TAI BŪSIM KULTŪROS SOSTINĖ... O VAIZDELIS TIK ĮVAŽIAVUS...

plikas kapitonas

plikas kapitonas  portretas
maciau kaip aleksoto zvaigzdes atsidure metalo skupkei.) antikvarinei parduotuvei pre kauno piles pardavinejo po 500 litu uz zvaigzde,,

Statys ant LIDL

Statys ant LIDL  portretas
stogo, jei savininkai leis. O, greičiausiai, jau atsidūrė metalo supirktuvėj.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių