Pereiti į pagrindinį turinį

Pasigrožėkite: Kauną apgaubė kalėdinė magija

2022-11-26 08:30

Kauno kalėdinė eglė jau įžiebta, tačiau šventinė nuotaika slypi ne tik Rotušės aikštėje. Centrinė miesto dalis taip pat alsuoja šiluma ir kviečia pasigrožėti jaukiomis spingsulėmis.

 

Šiais metais kalėdinės dekoracijos išdėliotos centrinėje miesto dalyje. Laisvės alėjos medžius išraizgė tūkstančiai lempučių, ties miesto savivaldybe galima pasidaryti atvirukines nuotraukas eglučių parkelyje.

Praeivius džiugina ir šventinė puošmena ant pagrindinio Kauno fontano. Čia vandens skalaujamus burbulus pakeitė šviesos kamuoliai.

Keliaujant Vilniaus gatve taip pat galima pasijusti it pasakoje. Šioje Senamiesčio dalyje auksu tviska eglučių takas. Požeminė perėja po Birštono gatve taip pat spindi šviesoje. Praeiviai gali pasijausti kaip šviesos tunelyje, nes tik išlindus iš perėjos, virš galvų pasitinka geltonų lempučių gaubtas.

Rotušės aikštėje – ne tik pagrindinė Kauno eglė, bet taip pat ir čiurlioniškais kūrybos motyvais papuošti kalėdinio miestelio kupolai, yra įvairių vietų, kur galima pasidaryti gražių nuotraukų.

Pasivaikščioti po magijos pasaulį galima ir Santakos parke. Paprastai čia būdavo įvairių gyvūnų, paukščių dekoracijų, tačiau šiemet čia vaidas kitoks. Medžius miesto atstovai papuošė geltonų lempučių girliandomis, kurios kuria šiltą ir jaukų pojūtį. Tokia spalvų gama neatsilieka ir nuo Kauno eglutės spalvų, mat ir čia dominuoja auksinė spalva.

„Santakos parke yra dekoracijų, bet jos ne tokios gausios, kaip seniau, bet žmonės vis tiek galės ateiti ir pasidžiaugti. Bus papuošta Laisvės alėja, Vilniaus gatvė bei netoli centro nutolę tiltai. Dar paliksime ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ papuošimus, tad miestas bus tikrai garažus“, – kiek anksčiau apie miesto papuošimus yra kalbėjusi Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Kiekvienas gali atrasti savo maršrutus ir pasigrožėti kalėdine nuotaika alsuojančiu Kaunu. Svarbiausia, kad einant aukso švieselių takais, širdyje pasijaustų šiluma ir ją galima būtų skleisti kitiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų