Pereiti į pagrindinį turinį

Permainingas oras neatbaidė „Ąžuolyno bėgimo“ entuziastų

2016-04-24 17:36
DMN ir BNS inf.

Sekmadienį Kaune drėgnais Ąžuolyno parko takais savo jėgas bėgdami išbandė ne tik profesionalūs sportininkai, mėgėjai, bet ir moksleiviai, tėvai su vaikais.

Bėgimas

Antrą kartą surengtame „Ąžuolyno bėgime“ susirinko daugiau nei du tūkstančiai dalyvių. Šį kartą renginys startavo erdvioje aikštėje prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo.

Sveikindamas susirinkusiuosius, renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus džiaugėsi, kad nepaisant žvarbaus oro susirinko gausus būrys dalyvių.

Pasak renginio globėjo, būsimo olimpiečio Remigijaus Kančio, bėgikų toks oras neturėtų gąsdinti. „Oras bėgimui tikrai netrukdo, nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga ir nusiteikimas. Smagu, kad vis daugiau žmonių tai supranta ir čia susirenka ne tik bėgimo entuziastai, bet ir pradedantieji. O ką jau kalbėti apie gausų būrį vaikų“, – pasakojo R. Kančys.

Išklausę palinkėjimų, apšilę „Impuls“ treniruotėje ir gavę vedėjo signalą, startavo 15 km „Hummel“, 10 km „Impuls“ ir 5 km „Activus“ distancijų dalyviai. Visi bėgikai, įveikę šias distancijas, gavo po medinį atminimo medalį. Tiesa, vedėjai startą davė keliomis minutėmis ankščiau nei buvo planuota.

„Labai gaila, kad įvyko nesusipratimas ir nepadarėme laikrodžių sutikrinimo prieš renginį. Buvo keletas dalyvių, kurie atėję bėgti rado jau visus išbėgusius ir turėjo vytis. Atsiprašome už šį nesusipratimą. Tikimės, kad šventės tai nesugadino ir ateityje tokių klaidų nekartosime“, – sakė G. Bielskus, pridurdamas, kad įtakos nugalėtojų nustatymui ankstesnis startas neturėjo.

Ilgesnėse distancijose tarp nugalėtojų vėl triumfavo profesionalūs bėgikai ir sportininkai. Greičiausius apdovanojo organizatorius G. Bielskus ir renginio globėjo premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas Justas Pankauskas.

Sportininkams išdalintas 5 tūkst. vertės „Hummel“ prizinis fondas.

5 km „Activus“ greičiausiai įveikė Loreta Kančytė (18 min. 33,8 sek.) antra atbėgo Eglė Sakalauskaitė (20:20,9), trečia liko Dovilė Tamošiūnaitė (21:39,0).

Tarp vaikinų 5 km greičiausiai įveikė Lukas Tarasevičius (16:51,1). Antras atbėgo Lukas Mankevičius (17:04,0). Trečias trasą įveikė Jaunius Strazdas (17:04,1), kuris pavėlavo į savo startą ir turėjo visus vytis ir lenkti.

10 km „Impuls“ distanciją greičiausiai įveikė Milda Vilčinskaitė (36:32,6), antra atbėgo jos sesuo Monika (39:41,2). Trečioje vietoje liko Diana Miladauskienė (42:48,2). Tarp vaikinų pirmas 10 km įveikė Darius Petkevičius (34:40,4), antras atbėgo Giedrius Juška (34:46,3). Trečias – Paulius Bieliūnas (35:07,3).

15 km „Hummel“ bėgimą pirma įveikė Gintarė Venčkauskaitė (1:01:28,7), Ieva Želvytė atbėgo antra (1:05:38,5). Trečia tris ratus Ąžuolyno parku įveikė nuolatinė renginio dalyvė Sada Bukšnienė (1:09:28,1). Tarp vaikinų greičiausias buvo šiuo metu itin gerus rezultatus demonstruojantis Mindaugas Viršilas (47:49,1). Antras atbėgo Ignas Brasevičius (48:13,3). Trečias liko Linas Šalkauskas (53:34,8).

Kad dalyviai neišsigando permainingo ir lietingo oro, patvirtina ir dar keli šimtai dalyvių, užsiregistravusių prieš pat startą. Tarp jų buvo ir gausus būrys vaikų su šeimomis. Iš viso S. Dariaus ir S. Girėno stadione dalyvavo daugiau nei puse tūkstančio darželinukų ir moksleivių.

Tarp bėgimo dalyvių buvo nemažai žinomų žmonių, pavyzdžiui, aktorius ir režisierius Rolandas Kazlas, buvęs „bavaras“ Juozas Liesis, dainininkė Kariną Krysko – Skambinė. Prisijungė ir politikų, antai, Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys ir socialdemokratė Birutė Vėsaitė, kuri, kaip paaiškėjo, įveikė vos pusę trumpiausios trasos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų