Per piką Pilies žiede – dar didesnis chaosas: pakeistos eismo tvarkos dalis vairuotojų nepastebi

Penktadienį Pilies žiedinėje sankryžoje pakeista eismo tvarka, nubraižyta ištisinių linijų, tačiau dalis vairuotojų važiuoja kaip seniau, sukeldami chaosą. Daugiau automobilių rikiuojasi ir Šv. Gertrūdos gatvėje, mat tik iš šios Senamiesčio vietos galima nukeliauti iki Pilies žiedinės sankryžos.

Pažeidimų gausa

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Jonavos, Šauklių gatves ir P. Viliešio tiltą jungiančioje žiedinėje sankryžoje pasikeitė eismo organizavimas. Dabar atvažiuojant nuo Kauno pilies Jonavos gatve galia tik sukti į dešinę ir važiuoti Šauklių gatve. Įvažiuoti į žiedinę sankryžą draudžia naujai nubraižytos ištisinės eismo juostos.

Jau nuo ryto šiame Kauno eismo mazge vyrauja chaosas, tačiau per piką padėtis iš viso tapo sudėtinga. Padidėjus automobilių srautui, atsirado ir dar daugiau vairuotojų, kurie važiuoja iš įpročio. Taip kertant ištisinę juostą sukuriamos avarinės situacijos.

Dalis vairuotojų blaškosi – tai kerta iš karto ištisinę juostą ir per kelias eismo juostas įvažiuoja į žiedinę sankryžą. Kiti dar kiek pabando pavažiuoti A juosta, kuri pasitinka iš karto iš Jonavos gatvės, tuomet bando persirikiuoti ir tada kerta ištisinę juostą. Yra ir tokių, kurie rikiuojasi tada, kai prasideda punktyrinė linija, tačiau nepažeidžiant taisyklių galima persirikiuoti jau už žiedinės sankryžos.

Pastovėjus kelias minutes ties šia vieta, kur naujai nubraižytos ištisinės linijos, matyti, kad pažeidėjų netrūksta. Automobiliai vienas po kito kerta juostą ir taip vairuotojai pažeidžia Kelių eismo taisykles.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Padaugėjo automobilių

Norint patekti į Pilies žiedinę sankryžą, iš Senamiesčio reikia išvažiuoti Šv. Gertrūdos gatve ir sukti į kairę. Pro šį išvažiavimą iš istorinės miesto vietos reikia naudotis ir tiems, kurie nori patekti į verslo centrus, esančius Pakopų take, mat iš Pilies žiedo taip pat nebegalima į šiuos objektus pasukti.

Nors Senamiestyje ir jo prieigose būna didesnis transporto srautas, tačiau piko metu eismas tapo dar sudėtingesnis. Šv. Gertrūdos gatvėje jaučiasi ilgesnės automobilių eilės, tenka turėti daugiau kantrybės.

„Šv. Gertrūdos ir Šauklių gatvių sankryžoje šviesoforas dega gan trumpai, todėl nedaug automobilių pasuka į kairę. Čia daugiau automobilių praleidžiama važiuojant pagrindiniu keliu, o iš Senamiesčio juk šalutinis, tai reikia laukti. Tikrai manau, kad gyventojai dabar galės dusti išmetamųjų dujų debesyse, nes ties šiuo išvažiavimu iš Senamiesčio nuolat bus eilės. Kol Pilies žiedinėje sankryžoje nebuvo pakeista eismo tvarka, tai dalis automobilių srauto važiavo pro ten, kažkaip labiau pasiskirstė srautai, o dabar Šv. Gertrūdos gatvėje bus vien spūstis“, – pastebėjimais pasidalijo vienas vairuotojas.

Bus saugiau?

„Kauno diena“ paprašė miesto eismo specialistų paaiškinti, kodėl Pilies žiedinėje sankryžoje reikėjo tokių eismo pokyčių. Savivaldybės atstovai nurodė, kad dabar esą bus saugiau.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius aiškino, kad atlikus 2023 metų juodųjų dėmių tyrimus, buvo gautos rekomendacijos, kaip užtikrinti saugesnį ir sklandesnį eismą Pilies žiedinėje sankryžoje.

„Atlikus pakeitimus eismas iš Senamiesčio Jonavos gatve leidžiamas tik į dešinę link Šauklių gatvės. Taip apribota nesaugi galimybė įvažiuoti į žiedinę sankryžą kertant tris eismo juostas. Taip pat uždraustas nestandartinis posūkis iš Pilies žiedinės sankryžos į Pakopų taką.

Į žiedinę sankryžą patekti galima renkantis saugesnį, šviesoforu reguliuojamą išvažiavimą pro Šv. Gertrūdos gatvę. Į verslo centrus patekti taip pat rekomenduojama Šauklių gatve“, – aiškino M. Matusevičius.

Pasak savivaldybės specialisto, eismo organizavimo pokyčiai būtini siekiant sumažinti įskaitinių ir techninių įvykių rizikas. Tad dabar vairuotojai turės įprasti prie naujos eismo tvarkos Pilies žiedinėje sankryžoje ir ilgainiui čia turėtų sumažėti eismo įvykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar pripaiso

dar pripaiso portretas
visokiu rombu ir kvadratu , kam tie marguciai kai taisykles tokiu zenklinimu nenumato cia kaip ir savivale ir istatymo pazeidimas

Linas

Linas portretas
Na kadangi niekas nezino pilnos shemos - gal dronas padetų? Nes juos dabar nauidoja visi... tik ne ten kur reikia.

Šaunuolis Klaipėdos Meras ir komanda

Šaunuolis Klaipėdos Meras ir komanda portretas
Kauno savivaldybės naujų kelių ir kliūčių "(su)mąstytojams" klerkams", kvietimas pasidomėti ir pasitarti su Klaipėdos atsakingais Senamiečio "tvarkos" speciaistais. Kad žmogus senamiestyje laukiamas, sudaromos jam, jo šeimai, vaikams, dirbantiems, pietaujantiems pačios patogiausios sąlygos... ir nepykti, švelniai pasakyta ant miesto kelių "tvarkytojų klerkų".
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių