Po pertvarkos: centre paso jau nepasikeisi

Pasibaigus asmens tapatybės kortelės ar paso galiojimui Kęstučio gatvėje įsikūrusiame Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pastate, kur veikė ir vadinamasis Migracijos skyriaus pasų poskyris, jau nuo vasaros neišduodami ir nekeičiami asmens tapatybę liudijantys dokumentai ir neatsakoma į kitus su migracija susijusius klausimus.

Kaunietė Gintarė pasakojo ketinusi pasikeisti asmens tapatybę liudijančius dokumentus – kortelę ir pasą, nes jų galiojimo terminai artėja prie pabaigos. Tačiau iš anksto šiuo tikslu rezervuoti priėmimo laiką internetu mėginusi pašnekovė sakė perskaičiusi žinią, jog vadinamasis Migracijos skyriaus pasų poskyris Kauno centre, Kęstučio gatvėje 42, uždarytas visam laikui.

"Dirbu miesto centre, todėl maniau, kad per pietų pertrauką spėsiu nueiti iki pasų poskyrio Kęstučio gatvėje, nes ten lankydavausi ir anksčiau, kai teko keisti asmens tapatybės kortelę ir pasą dėl pasibaigusio dokumentų galiojimo. Dabar internete pamačiau, kad tokios galimybės neturėsiu – teks vykti į kur kas atokesnes vietas – Baltų prospektą ar Islandijos plentą", – pokyčiais piktinosi Gintarė.

Kaip dienraščiui "Kauno diena" paaiškino Migracijos departamento atstovė Loreta Tumalavičienė, migracijos padalinio, priklaususio Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui ir veikusio Kęstučio gatvėje, neliko po migracijos funkcijų pertvarkos.

"Nuo liepos 1 dienos, kai šalyje buvo įvykdyta migracijos funkcijų pertvarka, anksčiau policijai priklausę migracijos tarnybos padaliniai tapo Migracijos departamento teritoriniais skyriais apskrityse su nutolusiomis darbo vietomis atskiruose miestuose", – akcentavo ji.

Migracijos departamento direktorės pavaduotojos Lucijos Voišnis teigimu, dėl prastos būklės patalpų Kęstučio gatvėje nutarta jų atsisakyti ir laikinai teikti paslaugas tik Chemijos gatvėje, Baltų prospekte ir Islandijos plente.

"Tačiau jau kitų metų vasarą pakviesime klientus apsilankyti naujose Migracijos departamento Kauno skyriaus patalpose, kurios bus pritaikytos tinkamai aptarnauti klientus ir lengvai pasiekiamos visiems Kauno gyventojams bei svečiams", – "Kauno dienai" kalbėjo pašnekovė.

Tačiau jau kitų metų vasarą pakviesime klientus apsilankyti naujose Migracijos departamento Kauno skyriaus patalpose.

Pasak L.Voišnis, dabar Migracijos departamento Kauno skyrius yra įsikūręs trijose vietose: Chemijos gatvėje 4B, Baltų prospekte 143 ir Islandijos plente 209.

Baltų prospekte 143 ir Islandijos plente 209 aptarnaujami Lietuvos Respublikos piliečiai – nurodytais adresais jiems išduodami ar keičiami asmens tapatybę liudijantys dokumentai, t. y. kortelė ir pasas.

Užsieniečiai įvairiais su migracija susijusiais jiems kylančiais klausimais turėtų kreiptis tik į Chemijos gatvėje 4B dirbančius specialistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Margarita

Margarita portretas
Aš taip pat pasipiktinusi. Nukišo tokias reikalingas įstaigas į užkampius. Na, nieko dabar gero nedaroma eiliniam piliečiui, kad tik sunkiau viskas būtų...

Anonimas

Anonimas portretas
Tas Krabas tai tikras kuilys

kl

kl portretas
Viskas daroma, kad žmonėms būtų tik kuo blogiau ir nepatogiau. Ir visą šitą šlamštą įvelka į žodį pertvarka
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių