Po skandalo sukritikuotas A. Naudžiūnas vadovaus jungtinei ligoninei Kaune?

  • Teksto dydis:

Premjero Sauliaus Skvernelio kritikos sulaukęs Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas turėtų vadovauti naujai jungtinei ligoninei Kaune, skelbia LRT tyrimų skyrius.

Pasak tyrimo, kovo 27-ąją Kauno klinikinės ligoninės dalininkai Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) patvirtino reorganizavimo sąlygų aprašo projektą, kuriuo realizuojami jau anksčiau skelbti planai jungti šią įstaigą su Respublikine Kauno ligonine. Pastaroji įstaiga prijungiama prie Kauno klinikinės ligoninės, tad naujajai jungtinei ligoninei turėtų vadovauti A. Naudžiūnas.

Naujoji LSMU valdoma įstaiga vadinsis LSMU Kauno ligoninė ir savo veiklą pradėti turėtų šių metų rugsėjo 8 dieną. LSMU šiuo metu taip pat valdo Kauno klinikas.

„Jeigu čia yra prijungimo scenarijus, kaip planuojama, tai turėtų taip būti, – LRT Tyrimų skyriui sakė A. Naudžiūnas. – Bet dalininkai visada turi teisę pasirinkti. Įstatymiškai taip turėtų būti.“

Tyrime taip pat užsimenama apie ketinimus jungti Klaipėdos ligonines, sukuriant Klaipėdos medicinos miestelį, tačiau ministerija tokius planus neigia.

Prieš dvi savaites sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga buvo laikinai nušalinęs A. Naudžiūną nuo pareigų, kai premjeras Saulius Skvernelis pasipiktino paviešintomis nuotraukomis, kur į maišelius supakuoti vienkartiniai, panaudoti medikų apsauginiai drabužiai. Tačiau ministerijos ir LSMU atstovų komisija pažeidimų, kurie leistų taikyti A. Naudžiūnui drausminę atsakomybę, nerado, ir jam leista dirbti toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpė - patraukite savo skaliku

tulpė - patraukite savo skaliku portretas
"Kritika"? Alio, žurnalistai, Skvernelis nurodė išsiaiškinti, ir jeigu tai tiesa - tada iš pareigų atleisti. Skvernelis neįsakė "atleisti bet kokiu atveju, net jeigu Žeimytės galimai šmeižtas nepasitvirtintų"

Vidma

Vidma portretas
Ir ministras Veryga, ir direktorius Naudžiūnas, ir dabartinė Kauno ligoninės vadovė kardiologė, ir Kauno klinikų direktorius Jurkevičius- visi vienos grupės statytiniai. Negalėjo Veryga prieš susjungimą leisti, kad Naudžiūnas būtų keičiamas dėl skandalo. Tai ir "nerado" nieko blogo, paliko jį. Viskas Kaune bus vieninga sveikatos priežiūroje- viena ligoninė, viena poliklinika, viena tvarka (ar betvarkė), viena nuomonė. Tikras vieningas Kaunas

chm...

chm... portretas
Naudziunas laaaabai taupus zmogus- aisku, vien paziurejus, kiek zmoniu atleista del "susimazinimo" politikos, o dar kiek del neorių darbo salygu buvo priversti iseiti- paimt, kad ir valytojas, kuriu ligoninej katastrofiskai truksta, ir jos pastoviai metomos is skyriaus i skyriu, kad uzkamsyt skyles... Daug sutaupe.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių