Pereiti į pagrindinį turinį

Ponių sklypus atims valstybė

2011-02-25 18:26
Ponių sklypus atims valstybė
Ponių sklypus atims valstybė / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad Kauno poniomis vadinamoms Laimai Baranauskienei ir Birutei Jablonskienei parduoti du sklypai miesto centre turi būti grąžinti valstybei.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu, verslininkės turi grąžinti nedidelius žemės sklypelius Laisvės alėjoje ir A.Mickevičiaus gatvėje, nes jie buvo parduoti neteisėtai. Verslininkėms turi būti grąžinta beveik 500 tūkst. litų. Už tiek moterys ir įsigijo minėtus sklypus. Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas jau įsigalėjo.

L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė įsigijo sklypus ir statė pastatą. Kauno apygardos prokuratūra prašė jį nugriauti, tačiau apie pastato likimą Lietuvos apeliacinis teismas paskelbs balandį.

"Neatmetu jokių galimų sprendimo variantų. Galimas ir nugriovimas, tačiau yra įvairių sklypų valdymo formų. Valstybė gali tą pačią žemę išnuomoti, tačiau nenorėčiau spėlioti", – sakė Kauno apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausiasis prokuroras Haroldas Urbonavičius.

Kauno apygardos prokuratūra Kauno apygardos teisme prašė grąžinti sklypus valstybei ir nugriauti pastatą, tačiau prokurorų prašymas buvo visiškai atmestas, nes tokie veiksmai palaikyti nepagrįstai barbariškais. Todėl prokurorų prašymas ir pasiekė Lietuvos apeliacinį teismą.

Tuo pačiu metu Kauno apygardos teisme vyksta baudžiamoji byla, kurios vienas epizodų glaudžiai susijęs su minėtais sklypais. Generalinė prokuratūra bando įrodyti, kad dėl sklypų pirkimo ir dokumentų tvarkymo daug vargo turėjusios verslininkės, tarpininkaujant buvusiam Kauno miesto taryybos nariui Antanui Adolfui Balučiui, davė kyšį buvusiam Kauno apskrities viršininko pavaduotojui Virginijui Vizbarui. Po to verslo reikalai pajudėjo stebėtinai sparčiai.

Šioje byloje kaltinimą palaikantis prokuroras Aidas Mažeika kol kas negalėjo pasakyti, ar vakarykštis Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas turės įtakos baudžiamajai bylai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų