Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybėje – kėdžių perstumdymas ir jau matyti vicemerai

2015-04-16 09:40

Kauno miesto savivaldybės prieangyje ketvirtadienį nuo sienos lupamos lentelės su pavardėmis vadovų, kurių darbas savivaldybėje jau baigėsi.

Kauno miesto savivaldybės prieangyje ketvirtadienį nuo sienos lupamos lentelės su pavardėmis vadovų, kurių darbas savivaldybėje jau baigėsi.

Atleista senoji vadovybė

Po naujųjų tarybos narių priesaikų ir mero inauguracijos taryba atleido visą savivaldybės administracijos vadovybę – direktorių Dainių Ratkelį ir jo pavaduotojus Joną Jučą, Steponą Vaičikauską ir Remigijų Skilandį. Šiuos sprendimus naujoji taryba priėmė be ginčų ir diskusijų. Jiems bus išmokėtos išeitinės kompensacijos.

Naujoji miesto taryba naujuoju savivaldybės administracijos direktoriumi paskyrė „Vieningo Kauno“ pasiūlytą kandidatą Gintarą Petrauską.

„Mes jo nežinome, neturėjome galimybės susipažinti frakcijoje, todėl nusprendėme šios kandidatūros nepalaikyti. Po balsavimo kviečiame į frakciją prisistatyti“, – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vardu sakė Gintarė Skaistė.

Slaptu balsavimu už jo kandidatūrą pasisakė  27 tarybos nariai, 11 buvo prieš, vienas biuletenis sugadintas.

„Pirma problema, kurią pastebėjau dar anksčiau lankydamasis savivaldybėje, – skyriai nebendrauja tarpusavyje net įgyvendinant didžiausius ir svarbiausius projektus, Tuo skundžiasi patys administracijos darbuotojai, tad pirmiausia stengsiuosi, kad darbas tarp skyrių būtų koordinuojamas. Už konkretų projektą turi būti atsakingas vienas skyrius, o ne visi“, – apie pirmuosius darbus kalbėjo G. Petrauskas.

Jis sakė turįs inžinerinį išsilavinimą, o nuo 1995 m. dirba bankiniame sektoriuje. „Viešajame sektorius esu visiškas naujokas, nėra ko slėpti. Bankas daug investuoja į mokymus, tad per visą darbo laiką banke vadybos srityje išmokau tiek, kad galėčiau prilyginti magistro laipsniui – teorijos išmokau praktiškai“, – apie savo patirtį sakė naujasis administracijos vadovas.

Paklaustas, ar imsis pertvarkų administracijos struktūroje, G. Petrauskas tikino nesąs griovėjas, o yra linkęs ką nors statyti.

„Reikia peržiūrėti funkcijas. Jeigu galime kažko nedaryti, tai nedarykime. Jeigu to nedarant liks nieko neveikiančiųjų, atleiskime, kam švaistyti visų pinigus“, – tokios nuostatos laikos naujasis administracijos vadovas.

G.Petrauskas nekritikavo prieš jį dirbusios vadovybės. „Prieš tai žmonės dirbo, Kaunas nesugriuvo. Dabar ateina kiti, gal dirbs netgi geriau. Esu optimistas“, – šyptelėjo naujasis direktorius.

Išrinkti nauji vicemerai

Visi tarybos nariai jau apsisprendė ir informavo, kokiose frakcijose dirbs. Socialdemokratai, turintys keturis atstovus taryboje, savo frakcijos seniūnu išrinko Židrūną Garšvą. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, gavę 13 mandatų, paskelbė vienbalsiai frakcijos seniūnu nusprendę skirti Andrių Kupčinską. Keturi Liberalų sąjūdžio nariai dirbs Liberalų sąjūdžio frakcijoje, kuriai vadovaus Rimantas Mikaitis. Kęstutis Pūkas paskelbė įkuriantis frakciją „Kitokia Lietuva“ su dviem savo bendražygiais ir pats jai vadovaus. Daugiausiai atstovų  – 17 – turintis „Vieningas Kaunas“ frakcijos seniūnu išrinko Andrių Palionį.

Meras Visvaldas Matijošaitis pirmuoju kandidatu į vicemero pareigas pasiūlė savo bendražygį Povilą Mačiulį. Jį deleguoja „Vieningas Kaunas“. Konservatoriai paklausė, už kurias sritis  P.Mačiulis bus atsakingas. Šis tikino, kad šiuo klausimu turės apsispręsti visa komanda ir dar nėra aišku.

„Turiu patirties, dirbau vicemeru, tiesa, trumpai. Gilinausi į švietimo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų reikalus. Mano asmeninės ambicijos – šį sričių spektrą praplėsti“, – atsakė P. Mačiulis.

Slaptame balsavime už P.Mačiulį balsavo 32 tarybos nariai, prieš buvo 6, 1 biuletenis sugadintas. Neoficialiomis žiniomis, sugadintame biuletenyje šalia P. Mačiulio buvo įrašyta Stanislovo Buškevičiaus pavardė.

Antrasis slaptas balsavimas vyko dėl Liberalų sąjūdžio deleguoto kandidato į mero pavaduotojus Simono Kairio. Jis surinko 36 tarybos narių balsus. Trys buvo prieš.

„Visada klausiau argumentų, ieškodavau kompromisų, nepaisant to, kuri pusė – pozicija ar opozicija – teikdavo siūlymus“, – po balsavimo kalbėjo S. Kairys ir paragino visus tarybos narius taip elgtis.

Trečioji vicemero kandidatūra – socialdemokratų siūlomas Vasilijus Popovas, ėjęs vicemero pareigas ir vadovaujant konservatoriui Andriui Kupčinskui. Už jį balsavo 33 tarybos nariai, prieš – 5, vienas biuletenis sugadintas.

Koalicija dar žada tartis, už kurias sritis bus atsakingi vicemerai. Tai meras turės patvirtinti savo potvarkiu. Anksčiau dėl vicemerų veiklos sričių turėdavo balsuoti taryba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų