Praskleidžiame uždangą: „Metų kaunietės 2020“ paskelbimo iškilmių repeticija

  • Teksto dydis:

„Metų kaunietė 2020“ rinkimų kulminacija – čia pat. Šeštadienį Kauno valstybiniame muzikiniame teatre vyksta konkurso finalininkių apdovanojimo koncerto repeticija.

Jų akimirkas fiksuoja portalo kauno.diena.lt fotokorespondentai. Mielai kviečiame pasižvalgyti po nuotraukų galeriją.

„Metų kaunietės“ finalo iškilmės šiemet dėl nepalankios pandeminės situacijos vyks be žiūrovų bei laikantis visų saugumo reikalavimų. Atstumų išlaikymas ir kitos priemonės, apribojimai, kurių imamasi norint užtikrinti saugiausią įmanomą aplinką filmavimo dalyviams, repetuojant kelia nemenkų iššūkių, bet saugumas – svarbiausia.

Koncertinius numerius, kuriuos kartu su „Metų kaunietės“ finalo dalyvių pristatymais ir nugalėtojos apdovanojimo akimirkomis žiūrovai galės išvysti penktadienį per LNK, repetavo Merūnas Vitulskis, Karina Krysko, Jeronimas Milius, Marija Arutiunova, Martynas Kavaliauskas, Egidijus Bavikinas.

Jau kitą savaitę paaiškės, kuri projekto dalyvė pelnys garbingą „Metų kaunietės“ vardą. Balsavimas vis dar tęsiasi. Jūsų balsų už vieną ar kelias iš šešių finalo dalyvių laukiame iki gegužės 10 d. 12 val. Nuo tada balsų priėmimas bus stabdomas, tad jei planuojate siųsti užpildytus kuponus su basais paštu, suskubkite.

Šiemet skaitytojų verdiktu į finalą išrinktos šios kaunietės, iš kurių viena greitai taps „Metų kauniete 2020“:

02. (numeris balsavimui) DAIVA GARNIENĖ – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, socialinių mokslų daktarė. Ji yra švietimo konsultantė, mokyklų vadovų mentorė, Lietuvos maironiečių draugijos viena įkūrėjų, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Kauno skyriaus tarybos narė.

04. DILETA JATAUTAITĖ – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentė, edukologijos mokslų daktarė, karinės anglų kalbos specialistė, įsitikinusi, kad nėra negabių žmonių. Lietuvą garsina atstovaudama šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijose, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose. Veda nemokamus kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais.

06. EGLĖ TARGANSKIENĖ – Samylų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė, pagarbos nusipelnė už nepailstamą kultūros puoselėjimą ir sklaidą pakaunėje, už idėją įamžinti Kauno marių dugne likusių kaimų atmintį, marių pakrantėje pastatant iš vandens išnyrančias skulptūras.

09. GIEDRĖ ŠIRVINSKIENĖ – psichologė, šeimų konsultantė, LSMU Sveikatos psichologijos katedros docentė, trijų vaikų mama, daug padedanti įgyvendinant Krizinio nėštumo programą ir dirbanti su keblioje situacijoje atsidūrusiomis pastojusiomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba.

11. JŪRATĖ JANKAUSKIENĖ – LSMU Akių ligų klinikos profesorė, su ypatingu atsidavimu, nuoširdumu teikianti medicinos pagalbą, o savo profesines žinias ir muzikinius, meninius gebėjimus atskleidžianti savanoriškoje švietėjiškoje, kultūrinėje, edukacinėje veikloje.

16. SABINA MARTINAITYTĖ – legendinė operos solistė, VDU Muzikos akademijos profesorė, savo talentu ir žiniomis besidalijanti su studentais. Apie ją gražiausiais žodžiais atsiliepia daugybė buvusių mokinių, tebetęsiančių ar tik neseniai pradėjusių sėkmingą savo, kaip dainininkų, karjerą.

Pernai rinkimuose triumfavo paauglė Andrėja Veličkaitė, nesutrikusi ir padariusi viską, kad būtų išgelbėta viešoje vietoje sąmonę praradusio ir nebekvėpavusio vyro gyvybė.

Užpernai titulas atiteko Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovei profesorei Olivijai Gustienei, dar ankstesniais metais projekte nugalėjo tuometinė

Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė.

Metų kaunietės titulą yra pelniusios ir olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė, kalėdinių eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.


DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: portale kaunodiena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“ (kaunodiena.lt/mk). Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Balsuodami iki gegužės 10 d. 12 val. iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, partneriams „Clinic DPC“, SDG, renginio draugui LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ooo

ooo portretas
matau iš fotkių kad į metų kaunietės titulą ir Merūnas pretendavo :P

va jei butu renkami

va jei butu renkami portretas
saziningiausi darbdaviai ir jie rodomi pavyzdziu kitiems vagims tai as suprasciau o cia is tuscio i kiaura pilstymas.

nu joooo

nu joooo portretas
visos likusios kurios "nepapuole"i sia muge tai kvailos ir tingines ar ka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių