Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė atleido iš pareigų teisėją A.Lisauską

2012-05-15 22:51
Prezidentė atleido iš pareigų teisėją A.Lisauską
Prezidentė atleido iš pareigų teisėją A.Lisauską / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl teisėjo vardo pažeminimo atleido Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Almantą Lisauską, antradienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Iš pareigų atleistas ir kyšininkavimu įtariamas Vilniaus apygardos teismo teisėjas Ryšardas Skirtunas, įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų kyšį už teigiamą sprendimą vienoje baudžiamojoje byloje.

„Atitinkamus dekretus prezidentė pasirašė atsižvelgdama į Teisėjų tarybos patarimą“, – sakoma pranešime spaudai.

Pirmadienį neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje prezidentei buvo patarta atleisti teisėją A.Lisauską, pažeminus teisėjo vardą. Pats A.Lisauskas posėdyje nedalyvavo.

„Remdamasi Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ir Apygardos teismo sankcionuoto tyrimo metu surinktais duomenimis, liudijančiais, kad teisėjas A.Lisauskas šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, teisingumo, nešališkumo ir nepriklausomumo principus, darė įtaką muitinės pareigūnams ir savo kolegai, toleravo kitų teisėjų įtaką jo nagrinėjamose bylose, šalies vadovė dar sausio mėnesį inicijavo teisėjo atleidimą iš pareigų“, – rašoma prezidentūros pranešime.

Pasak pranešimo, abiem atleistiems teisėjams bus taikomi darbinės veiklos bei socialinių garantijų apribojimai.

A.Lisausko tinkamumu eiti teisėjo pareigas suabejota po Specialiųjų tyrimų tarnybos patikrinimo, kai kilo įtarimų, kad Kauno miesto apylinkės teisme teisėjai tarpusavyje tariasi dėl sprendimų administracinių teisės pažeidimų bylose ir prašo labai griežtai nebausti jų draugų bei pažįstamų.

Balandžio ir kovo mėnesį A.Lisausko atleidimo klausimas buvo atidėtas, kadangi teisėjas abu kartus pranešė, kad serga ir buvo pateikęs prašymą svarstymą atidėti. Vasario pradžioje jo klausimą Taryba nusprendė atidėti, nes jis išvyko atostogauti – su vienu Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju išskrido poilsiauti į Australiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų