Prie „Stiprūs kartu“ jungiasi „Kauno diena“ ir „Klaipėda“

  • Teksto dydis:
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Praėjusią savaitę veikti pradėjęs Nacionalinis savanorių koordinavimo centras buria savanorius iš visos Lietuvos ir kviečia registruotis visus norinčius prisidėti pagelbstint į sunkią situaciją patekusiems aplinkiniams.

Prie šios pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi ir dienraščiai „Kauno diena“ bei „Klaipėda“ ir portalai kauno.diena.lt, kl.lt, diena.lt.

Savanorių ir geradarių registracija vyksta portale www.stipruskartu.lt. Laukiami visi, kurie nori ir gali padėti rizikos grupėje esantiems žmonėms pristatyti būtinąsias prekes, maistu paremti skurstančius gyventojus, ypač vaikus – ugdymo įstaigos, dienos centrai, kuriuose jie gaudavo nemokamą maitinimą, šiuo metu yra uždaryti. Taip pat laukiami savanoriai skambučių centre.

Raginami kreiptis ir tie, kuriems reikia pagalbos. Tai galima padaryti portale www.stipruskartu.lt, taip pat nemokamu telefono numeriu 1827.

Karantinas dar labiau apsunkino ir taip sudėtingą pažeidžiamiausių visuomenės grupių padėtį, tad Nacionalinis savanorių koordinavimo centras užsimojęs teikti pagalbą viso karantino metu.

Šį sunkų metą bus kur kas lengviau ištverti sutelkus jėgas ir būnant vieningiems, tačiau elgiantis atsakingai ir nepamirštant saugoti save, artimuosius, tiems, kuriems padedame, ir visus kitus aplinkinius.

Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su Valstybės ekstremaliųjų situacijų valdymo centru, COVID-19 informavimo grupe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių