Prokurorai nerado viešojo intereso pažeidimo dėl Vičiūnų vandenvietės

Kauno apygardos prokuratūra nustatė, jog mažinant Kauno Vičiūnų vandenvietės sanitarinę apsaugos zoną viešasis interesas nebuvo pažeistas, ir atmetė buvusio miesto mero prašymą pradėti teisinį procesą.

„Surinkus reikiamą informaciją iš kompetentingų institucijų nustatyta, jog mažinant Vičiūnų vandenvietės apsaugos zonas, viešojo intereso pažeidimas nenustatytas“, – BNS informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė.

Pasak jos, dėl šios priežasties liepos mėnesį buvo priimtas nutarimas atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Su tokiu prašymu į prokurorus kreipėsi buvęs Kauno meras, konservatorius Seimo narys Andrius Kupčinskas. Jis teigė, kad sprendimas mažinti apsaugos zonas yra trumparegiškas, nes po keliolikos metų ar net greičiau vandens poreikis mieste gali išaugti.

Mažinant Vičiūnų vandenvietės apsaugos zonas viešojo intereso pažeidimas nenustatytas.

Birželį kilus dideliems karščiams, Kaune apie tūkstančiui gyventojų buvo sutrikęs vandens tiekimas. Po šio įvykio savivaldybė sulaukė opozicijos ir dalies kauniečių kritikos, jog esant tokiai situacijai mažinti vandenvietės apsaugos zonų nereikėtų.

Savivaldybės atstovai teigė, jog apsaugos zonų mažinimas vandens kokybei įtakos neturi, o problema kilo ne dėl vandens stygiaus, bet dėl nepakankamo jo pratekėjimo, nes pagrindiniai miesto gręžiniai yra rytinėje miesto dalyje ir vykstant remonto darbams jis nespėjo pratekėti į vakarinę miesto dalį.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra tyrusi, ar Kauno meras Visvaldas Matijošaitis nepažeidė viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo reikalavimų, kai nenusišalino nuo klausimo dėl vandenvietės apsaugos zonų mažinimo nagrinėjimo taryboje.

Visvaldas Matijošaitis

LRT Tyrimų skyrius yra skelbęs, jog šioje teritorijoje V. Matijošaičio sūnus Šarūnas Matijošaitis turi nekilnojamojo turto.

Tačiau tyrimo dalyje, susijusioje su Vičiūnų vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų koregavimu, komisija tyrimą nutraukė.

VTEK vertinimu, Kauno tarybos sprendimai buvo susiję su vandenvietės pirmąja zona, o nekilnojamasis turtas, kurį valdo V. Matijošaitis, yra vandenvietės 2-ojoje ir 3-iojoje sanitarinėje apsaugos zonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
čia turbūt a...la Šančių konservynas komentuoja? na gal kur kitur ir patikėtų jumis, melagiais, bet kauniečių tikrai nebeapmulkinsite, nes kas nežino, kad tos vandenvietės apsaugos zoną nutarta mažinti dar prieš devynis metus, kai K taip kad ieškokite durnelių kitur, gal pavyks rasti :DDDauną valdė konservynas

80 % balsavusiu uz kraba

80 % balsavusiu uz kraba portretas
Idiotams(medicininis terminas) taip ir reikia. Tik gaila tu 20 %, kurie uz ji nebalsavo

mentas mentui akies nekerta

mentas mentui akies nekerta portretas
"Vsio zakonno" . Gėda prokurorams.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių