Pereiti į pagrindinį turinį

Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios

2012-03-15 23:16
Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios Protestuojantys menininkai šaipėsi iš valdžios

Ketvirtadienį vykstant miesto tarybos posėdžiui, kuriame sprendėsi Kauno teatrų ir koncertinių įstaigų likimas, menininkų bendruomenė surengė protesto akciją po miesto savivaldybės langais.

Keli šimtai susirinkusių žmonių sustojo grupelėmis po 8-9. Taip pasielgta norint nepažeisti įstatymo, kuris reglamentuoja susirinkimo teisę. Susirinkimo iniciatorius Andrius Žiurauskas teigė, kad akcija kilo spontaniškai, tad neliko laiko prašyti oficialaus leidimo mitingui – savivaldybė tokį prašymą svarstytų penkias darbo dienas.

Viską atidžiai stebint ir filmuojant ne tik organizatoriams, žiniasklaidos atstovams, bet ir policijai, A.Žiurauskas davė signalą pradėti impovizuotą kino filmą. Buvo patiestas plakatas su užrašu „Kultūra“. Užsidėję popierines kepures ir atvirai šaipydamiesi iš savivaldybėje sėdinčių napoleonų, akcijos dalyviai ėjo ratu ir trypė plakatą, važiavo ant jo dviračiais. Oficialus šio renginio pavadinimas – „Kaip savivaldybės napoleonai per kultūrą kėlėsi“.

Kitoje aikštės pusėje stoviniavo Kauno kino studijos direktorius Edvinas Bindokas, tačiau teatrų sujungimo iniciatorius Vytautas Balsys į lauką išeiti neišdrįso – jis lūkuriavo prie savivaldybės salės durų. Lauko duris saugojo policijos pareigūnai.

„Juk jūs mus sujungėte, tad susikabinkim dabar už rankų! Ei, savivaldybės ponai! Tai tik pirma filmo serija – pažadame, kad iki Seimo rinkimų bus dar keliolika”, – savo skardžiu balsu visus ragino A.Žiurauskas.

Minioje rankomis susikabinę stovėjo daug žymių žmonių – dainininkas Stasys Povilaitis, teatralė Ina Pukelytė, architektas Audrys Karalius, fotomenininkas Gintaras Česonis, visas „Auros“ kolektyvas. Daugelis buvo pasibalnoję butaforinius popierinius arkliukus.

Tokia akcija – menininkų aliuzija į savivaldybės dosniai finansuojamą vasarą vyksiančią Napoleono kariuomenės persikėlimo inscenizaciją per Nemuną ties Kaunu. Šiam renginiui numatyta 250 tūkst. litų iš miesto biudžeto.

Menininkai sukilo dėl valdžios planų taupyti miesto meno kolektyvų ir teatrų sąskaita.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų