„RZGroup Tour Africa“ dovanojo popietę vaiko gerovės centro „Gynia“ auklėtiniams

  • Teksto dydis:

Didžiausiose pasaulyje labdaros lenktynėse „Budapest-Bamako“ važiuosiantis lietuvių ekipažas „RZGroup Tour Africa“ artėjant gražiausioms metų šventėms dovanojo nepamirštamą popietę vaiko gerovės centro „Gynia“ auklėtiniams.

Suvieniję jėgas su sportinės aprangos gamintoju „hummel“ bei prekybos ir laisvalaikio centru „MEGA“, sportininkai pasistengė Kauno rajone įsikūrusio centro vaikams sukurti mažą šventę.

Vaikai gavo progą „pavairuoti“ lenktyninį automobilį

Dieną pradėję „hummel“ parduotuvėje, kur buvo apdovanoti vardinėmis aprangomis, vėliau vaikai kėliavo į PLC „MEGA“. Čia jų laukė eksponuojamas lenktyninis automobilis, kuris jau sausio pabaigoje leisis į 10 tūkst. kilometrų kelionę, kurios metu pasieks tolimąją Sierą Leonę (Afrika).

Vaikai gavo galimybę sėsti prie specialiai lenktynėms paruošto 1993-iųjų metų „Nissan Patrol“ bei pamatyti, kaip atrodo po kapotu esantys įrengimai. Komandos lenktyninkas Vilius Rožukas atsakė vaikams į visus jiems rūpimus klausimus bei leido ne tik „vairuoti“, bet ir „taisyti“ šį automobilį. Tuo tarpu, PLC „MEGA“ skyrė papildomą pramogą – nemokamą apsilankymą vaikų žaidimų erdvėje „CurioCity“.

„Tai ką vaikai gavo per visą dieną yra graži Kalėdų stebuklo pradžia, - teigė „Gynia“ auklėtoja Jurgita Kupčinskienė. – Esu dėkinga už šį siurprizą ir manau, kad vaikų akys ir vaikų šypsenos lygiai taip pat dėkoja.“

Lenktyninkas pažadėjo po ralio aplankyti vaikus

Didelį įspūdi vaikams paliko ir „RZGroup Tour Africa“ kelionės tikslas – keliauti beveik iki pat Afrikos vidurio. Lenktynėse, kuriose surenkami pinigai bus skiriami Afrikos žmonių gerovei, per 17 dienų bus įveiktas atstumas nuo Budapešto (Vengrija) iki Fritauno (Siera Leonė).

Lenktyninkas V. Rožukas pažadėjo, kad po šių lenktynių aplankys vaikus ir papasakos jiems apie kelionėje patirtus įspūdžius.

„Ši popietė buvo nepamirštama tiek vaikam, tiek mums – projekto organizatoriams, - teigė V. Rožukas. – matyti šių vaikų tarpusavio vienybę, draugiškumą, suteikė labai stiprias emocijas. Labai džiugu, kad dalintis gerumu galima pasitelkiant tokią veiklą kaip autosportas.“

Pagrindiniai rėmėjai švenčių proga didina paramą

„Visa ši gerumo akcija nebūtų buvus įmanoma be rėmėjų, kurie padėjo mums atkreipti dėmesį į šią iniciatyvą, - teigė lenktyninkas. – Dėkojame tiek mūsų generaliniams rėmėjams RZgroup.lt, tiek informaciniams partneriams 15min.lt Gazas bei „Kauno diena“, rėmėjams Kauno rajono savivaldybei, krepšinio klubui Klaipėdos „Neptūnas“, „Stiklita“, „Hardman“, „Turbosystems“, „Amortizatoriai.lt“, „ES Security“, „Įranga restoranams“, „stigma.lt“ ir „Dauparų žuvis“.“

Tuo tarpu pagrindiniai projekto rėmėjai didina savo paramą ir visą artėjantį mėnesį įsigydami būsto draudimą bendrovėje „RZGroup“ padėsite nupirkti mokyklinių reikmenų dviems Afrikoje gyvenantiems vaikams.

„Norime užtikrinti, kad šis ekipažas Afrikoje išsiskirs ne tik spalvingu automobiliu ir rezultatais, bet ir skiriama parama, - teigė „RZGroup“ įmonės vadovas Tadas Žemaitis. - Planuojame organizatoriams pristatyti papildomą siuntą mokyklinių reikmenų, kurie bus nupirkti iš iki Naujųjų metų sudarytų būsto draudimo polisų.“

Sportas – puikus būdas atkreipti dėmesį į labdaros projektus

Dėl pavojų Afrikoje dingus profesionaliems Dakaro lenktynininkams, čia patraukė adrenalino ištroškę automobilių fanatikai. Nuo 2005-ųjų organizuojamose lenktynėse leidžiamasi į ilgą ir alinančią kelionę tam, kad patirti, ką reikia atlaikyti norint įveikti Afrikos karštį, drėgmę bei kitus čia laukiančius pavojus.

Dėka ralio organizatorių ir dalyvaujančių komandų yra stipriai prisidedama prie to, kad būtų pagerinama Afrikos žmonių kasdienybė. Kasmet yra surenkami šimtatūkstantiniai paramos biudžetai, kurie panaudojami kilniems tikslams.

Šių lenktynių dėka Afrikoje buvo pilnai įrengta nauja ligoninė, išdalintos specialios priemonės apsaugai nuo uodų ir jų sukeliamos maliarijos bei daugybė kitų priemonių, kuriomis siekiama padėti gyvenantiems skurdžiausiame pasaulio žemyne.

„RZGroup.lt Tour Africa“ suvienys Dakaro fanus dar kartą po oficialiųjų varžybų

„Budapest-Bamako Rally“ vyks sausio 30 – vasario 16 dienomis ir pritrauks visų, kuriems Dakaras ir lenktynės įaugęs į kraują, dėmesį. Sausio mėnesį automobilis bus eksponuojamas Kauno „Akropolyje“. Projekto organizatoriai kviečia prisidėti prie labdaros ir tapti matomais ant komandos automobilio. Komandos naujienas sekti galite ir „RZGroup.lt Tour Africa“ Facebooke. facebook.com/rzgrouptourafrica/



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kas cia per spalvos reikia patikrint kur cia vaikai papuole

AŠ portretas
Kaip galima įžeisti žmogų ,p.Jurgita ne auklėtoja ,bet direktorė...nu nu nu žurnaliūgai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių