Saldžios dekoracijos – jau Rotušės aikštėje: pradėta puošti Kalėdų eglutė

  • Teksto dydis:

Rotušės aikštėje prasidėjo intensyvūs eglutės puošimo darbai. Rankomis gamintos dekoracijos, primenančios saldžius morengus, jau atvežtos į miesto aikštę ir pradėtos montuoti ant pagrindinės Kauno Kalėdų puošmenos.

Darbai aikštėje

Šiemet Kauno eglutę puošia menininkė Jolanta Šmidtienė. Tekstilininkei tai bus jau 12-oji eglutė, kurią ji dovanos Kaunui. Šių metų tema – saldžios Kalėdos, todėl Rotušės aikštėje netrūks dekoracijų, primenančių morengus, plaktą grietinėlę ir kitus saldėsius.

Rankų darbo dekoracijos jau pradėtos vežti į pagrindinę miesto aikštę ir jau montuojamos ant eglutės karkaso, kuris buvo surinktas savaitgalį. Purios dekoracijos jau papuošė eglutės apačią. Darbininkai po truputį jas kels į viršų. Pati J.Šmiditienė portalui kauno.diena.lt yra sakiusi, kad eglutės puošimo darbai truks iki pat šeštadienio, kuomet žaliaskarė bus įžiebta.

Miestas Rotušės aikštėje taip pat jau pradėjo raizgyti šventines lemputes. Dalis jų jau kelias dienas kabo medžiuose. Tūkstančiai švieselių papuoš ir Kauno eglutę.

Kaip atrodys?

Kauno eglutės eglutės dekoracijos primins saldžius morengus ar grietinėlę. Bus ir tikro cukraus miestas, tad saldžių pojūčių tikrai netrūks.

„Visada darau kažką naujo iš kitokių medžiagų, formų, tad būna naujų iššūkių. Visada žaidžiu su faktūromis, jas išbandau, tad man labai artimas tas medžiagiškumas. Šiemet naudoju izoloną, tad iš jo kuriamos dekoracijos. Tai bus tarsi išplaukę debesėliai. Jie bus tiek eglutėje, tiek ir aplink ją. Jie atrodys kaip debesys, gal cukriniai avinėliai, gal grietinėlė ar morengas. Kiekvienas galės įsivaizduoti savaip“, – saldžias dekoracijas kiek anksčiau apibūdino J.Šmidtienė.

Be rankų darbo dekoracijų, Kauno kalėdinė eglė bus papuošta ir gausybe lempučių. Be to, bus išlaikyta tradicija, jog į pagrindinę miesto elgę lankytojai galės užeiti. Eglutės viduje kauniečių ir miesto svečių lauks dar viena saldi staigmena.

„Viduje bus pastatytas miestas iš tikro cukraus gabaliukų. Centrinėje kompozicijoje iš cukraus bus sumažinti Kauno pastatai. Atrodys kaip miestas sniego ir stiklo burbule“, – pasakojo eglutės kūrėja.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nuotolinis įžiebimas

Kadangi vis dar galioja karantinas ir negalima rengti masinių renginių, Kauno eglutės įžiebimas šiemet bus be tūkstantinės žmonių minios. Visa įžiebimo šventė persikels į televizijos bei kompiuterių ekranus, tad kiekvienas šventę galės saugiai stebėti namuose, patogiai įsitaisę ant sofos bei pasidarę kakavos puodelį.

Eglutės įžiebimo šventę šiais metais iš Rotušės aikštės perkelsime į televizoriaus ekranus ir kviesime kauniečius, miesto svečius šventę stebėti saugiai namuose.

„Nuolat stebime situaciją ir kalėdines veiklas planuojame atsižvelgdami į tuo metu galiojančius ribojimus bei saugumo reikalavimus. Siekdami išvengti tolesnio COVID-19 plitimo pavojaus Kauno miesto savivaldybės teritorijoje, ieškome saugių būdų, kaip kauniečiams sukurti saldžią Kalėdų pasaką, kuri yra šių metų Kauno Kalėdų tema. Todėl eglutės įžiebimo šventę šiais metais iš Rotušės aikštės perkelsime į televizoriaus ekranus ir kviesime kauniečius, miesto svečius šventę stebėti saugiai namuose“, – kiek anksčiau portalui kauno.diena.lt komentavo Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Dėl COVID-19 situacijos prie Kauno pagrindinės eglės šiemet nebus ir įprasto kalėdinio miestelio, kuris kvepėdavo šilta kakava ir kviesdavo užeiti į namelius, kuriuose būdavo įsikūrę įvairūs personažai.

„Tradicinės kalėdinio laikotarpio veiklos prie eglutės Rotušės aikštėje šiais metais nebus organizuojamos. Vietoje jų planuojame dalytis kalėdinių dirbtuvių vaizdo įrašais, mokančiais naujų receptų ar darbelių, kad mažieji kauniečiai drauge su tėveliais smagiai ir prasmingai kalėdinį laikotarpį leistų namuose“, – šių metų virtualaus kalėdinio miestelio idėją pristatė A.Augonė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno kalėdinė eglutė nuotoliniu būdu bus įžiebta lapkričio 28 dieną, maždaug apie 18.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GR

GR portretas
Na nelabai ta eglė.puošia aikštę. Nemanau, kad puls tėvai su vaikais ją aplankyti, nebent pasižiūrėti avinėlius, tik duok Dieve, kad nebūtų šlapdribos.

GAL SUJUDES skvernelis, ar bent meras?

GAL SUJUDES  skvernelis, ar bent meras? portretas
- suras mieganti policija tą 'įsiutusį" pridurką ir uždarys Kaledų laikotarpiui?. Ar tik aimanuosime po to , kaip Paryžius ,musulmoniskų asilų subadyti ir suvažinėti ???!!!

net įsiutau

net įsiutau portretas
aš tą eglę sudegysiu pamatysit rupūžės jūs b let joptšikmat gal dar apie mane rašysit p y d e r a i?!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių