Šeimų turgelyje – anšlagas

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kur dėti išaugtus vaikų batukus, darbužius ar apynaujus žaislus? Kelių mamų inciatyva pradėtas rengti specialus turgelis šeimas sukvietė į Kauno sporto halę.

Kur dėti išaugtus vaikų batukus, darbužius ar apynaujus žaislus? Kelių mamų inciatyva pradėtas rengti specialus turgelis vakar šeimas sukvietė į Kauno sporto halę.

Idėją padiktavo buitis

Beveik kiekviena šeima susiduria su problema – mažieji greitai auga ir neseniai nupirktas drabužėlis ar batukai tampa per maži, nors buvo apsirengta ar apsiauta tik kelis kartus. Nauji žaislai vaikams irgi dažnai nusibosta, jų sankaupos gyvenamojoje erdvėje užima nemažai vietos. Nauji drabužėliai ar žaislai – ne pati pigiausia prekė net ir vidutiniškai uždirbančiai miestiečių šeimai.
Lygiai su tokia pat problema susidūrusios kelios mamos: Gitana Granickienė, Ernesta Bekerienė, Daiva Kriauzienė ir Jūratė Silevičienė, ieškodamos sprendimo, nusprendė įkurti internetinį puslapį uodas.lt.

"Idėja gimė iš reikalo, o vėliau atsirado ir virtualus šeimos turgelis uodas.lt. Čia kvietėme mamas parduoti ne tik vaikų, bet ir savo daiktus. Internetas yra internetas, o norėdamos sustiprinti ir sutelkti tėvelių bendruomenę, atidarėme šį turgelį ir ne virtualioje aplinkoje", – pasakojo G.Granickienė.

Sekmadienį Kauno sporto halėje šurmuliavęs turgelis stebino lankytojų gausa – halės prieigose laisvos vietos automobiliui teko ieškoti gana ilgai, o salėje nebuvo nė vienos laisvos prekybos vietos.

Pasiskirstė darbus

Pirmasis "Uodo šeimos" turgelis praėjusių metų spalio mėnesį įvyko "Žalgirio" arenoje ir pranoko organizatorių lūkesčius.

Patikėjusios savo sėkme, keturios moterys pasiskirstė ir šio turgelio organizacinius reikalus.

"Gitana viskam vadovauja, yra variklis, aš organizuoju renginio planavimą, prekybos vietų išdėstymą, Daiva rūpinasi rinkodaros reikalais – ieško rėmėjų ir pramogų vaikams, o Jūratė rūpinasi pardavėjomis, atsako į joms rūpimus klausimus", – savo koleges pristatė E.Bekerienė.

Moterys tikino, kad po vieną dirbti būtų per sunku – šiuo metu turgelyje yra per 140 prekybos vietų. Jos pripažino, kad norinčiųjų prekiauti vis daugėja, tačiau daugiau nei sekmadienį prekiautojų vargu ar pavyks priimti – riboja patalpų dydis, kuris yra išnaudotas maksimaliai.

"Nenorime visko suspausti – dabar palikti platūs praėjimo takai tam, kad čia drąsiai galėtų prasilenkti dvi šeimos, stumiančios vaikiškus vežimėlius. Vasarą planuojame, jei bus poreikis, išsiplėsti į fojė ir lauką. Dabar tiesiog nenorime aukoti komforto", –  sutartinai teigė mamos.

Remia stokojančiuosius

G.Granickienė pasakojo, kad pavadinimas gimė spontaniškai.

"Šį sezoną jau susiplanavome – čia būsime iki birželio, vieną kartą per mėnesį, sekmadieniais. Kodėl pavadinimui pasirinkome žodį "uodas"? Todėl, kad tai labai keistas žodis ir visiems įstringa atmintin", – juokėsi moteris.

Jos teigimu, nors čia galima rasti ir kitokių paslaugų, tačiau turgelio branduolį sudaro šeimų atsineštos prekės.

Moterys sutaria, kad šis turgelis – socialinis renginys, paremtas šeimų bendradarbiavimo idėja. Čia galima pirkti, parduoti, mainyti savo šeimos daiktus, bendrauti, pramogauti ir smagiai leisti laiką. Jis organizuojamas kartu su gerumo tinklu "Pagalba daiktais" ir Beglobių gyvūnų asociacija – remiamos skurdžiau gyvenančios šeimos, ieškoma naujų namų beglobiams gyvūnams.
Vaikai turgelyje gali sutikti įvairių personažų, vaizduotę lavinti kūrybinėse dirbtuvėlėse.

Ne tik drabužėliai

Sekmadienį čia buvo galima įsigyti ne tik išaugtų vaikiškų drabužėlių ar žaislų, bet ir dėvėtos aprangos visai šeimai, naujų rankų darbo drabužėlių vaikams, smulkmenų buičiai, namams, grožio ir sveikatos prekių, rankdarbių, papuošalų. Jų kainos buvo gerokai mažesnės nei parduotuvėse, o daugelis dėvėtų daiktų – beveik nauji.

Naujomis rankomis siūtomis suknelėmis mergaitėms prekiaujanti Daiva kuklinosi, tačiau vėliau prasitarė, kad ji – profesionali siuvėja, šiuo metu auginanti keturis vaikus, o šis turgelis – galimybė prisidurti vieną kitą litą ir nepamiršti darbo įgūdžių. Moteris teigė galinti pasiūti bet ką, ko tik pageidautų klientas.

Turgelyje veikė ir vaikų kirpykla. Kaip sakė neseniai kolektyvą subūrusi ir "Ditės grožio namus" atidariusi Diana Gaizelienė, čia atėję tėveliai vaikus gali pasodinti į kirpėjos kėdę, o patys vaikščioti ir rinktis prekes. Moters sakė, kad norint kirpti vaikus reikia ne tik daug kantrybės, bet ir išradingumo.

"Vaikams labiausia patinka įvairūs ornamentai plaukuose darant šukuoseną. Mergaitės dažniausiai pageidauja kasų. Šis turgelis suteikia tikrai puikią galimybę auginti smulkųjį verslą", – sakė antrą kartą turgelyje dalyvaujanti D.Gaizelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuk

tuk portretas
galėtų reklamos daugiau paskleisti.

mikas

mikas portretas
Pajamų mokestis skaičiuojamas nuo gautų pajamų, o čia parduodi dėvėta daikta, tad pajamų negauni, tik susigražini dalį parduoto daikto vertės.

mociute

mociute portretas
saunuoles mamytes
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių