Seni radiatoriai – kaip juos pakeisti?

  • Teksto dydis:

„Įsi­gi­jau bu­tą ir no­rė­čiau ja­me se­nus ra­dia­to­rius pa­keis­ti nau­jais. Ką man rei­kė­tų da­ry­ti? Ką da­ry­ti ge­di­mo at­ve­ju ar­ba ne­šy­lant ra­dia­to­riams?“ – klausia Marijus P.


Komentaras

Ša­rū­nas Ei­din­tas

UAB „Būs­to val­da“ di­rek­to­rius

Šil­dy­mo prie­tai­sai bu­tuo­se yra bu­to sa­vi­nin­ko nuo­sa­vy­bė ir esant rei­ka­lui kei­čia­mi jo lė­šo­mis. Keis­ti ra­dia­to­rius šil­dy­mo se­zo­no me­tu yra drau­džia­ma, to­dėl tai gy­ven­to­jai ga­li da­ry­ti iki pra­si­de­dant šil­dy­mo se­zo­nui ar­ba jam pa­si­bai­gus. No­rint pa­keis­ti ra­dia­to­rius bu­to sa­vi­nin­kas tu­rė­tų kreip­tis į šil­dy­mo sis­te­mų pri­žiū­rė­to­ją, ku­ris įver­tins, ar įsi­gy­ti prie­tai­sai ati­tin­ka tuos, ku­rie nu­ro­dy­ti bu­to pro­jek­ti­nė­je do­ku­men­ta­ci­jo­je, duos lei­di­mą pra­dė­ti kei­ti­mo dar­bus ir pa­tik­rins, ar dar­bai at­lik­ti ko­ky­biš­kai.

Įvy­kus ava­ri­jai, pra­kiu­rus ar ki­taip su­ge­dus ra­dia­to­riui, būs­to ad­mi­nist­ra­to­rius „Būs­to val­da“ pa­ta­ria kreip­tis į na­mą ad­mi­nist­ruo­jan­tį va­dy­bi­nin­ką, ku­ris pa­dės su­si­siek­ti su šil­dy­mo sis­te­mų pri­žiū­rė­to­ju, pa­ša­lin­sian­čiu ge­di­mą, ar­ba tie­sio­giai į na­mo šil­dy­mo ir karš­to van­dens pri­žiū­rė­to­jo ava­ri­nę tar­ny­bą. Jei ge­di­mas įvy­ko šil­dy­mo se­zo­no me­tu, tuo­met šil­dy­mo sis­te­mų pri­žiū­rė­to­jas bu­to sa­vi­nin­ko lė­šo­mis ne­be­tin­ka­mus prie­tai­sus pa­kei­čia ly­giai to­kiais pa­čiais, ko­kie yra nu­ro­dy­ti pa­pras­to­jo re­mon­to pro­jek­te. Jei pa­pras­to re­mon­to pro­jek­te nu­ro­dy­tų rei­ka­la­vi­mų ra­dia­to­riai ne­be­ga­mi­na­mi – jie užak­li­na­mi, kol bus at­nau­jin­tas ar­ba su­da­ry­tas pa­pras­to­jo re­mon­to pro­jek­tas.

Vo­nio­je esan­tis gy­va­tu­kas taip pat yra pri­va­tus įren­gi­nys, už ku­rį yra at­sa­kin­gas pa­ts gy­ven­to­jas. No­rint jį pa­keis­ti pa­pras­to­jo re­mon­to pro­jek­tas yra ne­rei­ka­lin­gas, ta­čiau prieš pra­de­dant dar­bus bū­ti­na su­si­siek­ti su šil­dy­mo ir karš­to van­dens sis­te­mų pri­žiū­rė­to­ju. At­vy­kęs spe­cia­lis­tas įver­tins nau­jo gy­va­tu­ko tin­ka­mu­mą, iš­jungs van­dens tie­ki­mą ir įsi­ti­kins, kad dar­bai bu­vo at­lie­ka­mi tin­ka­mai.

„Būs­to val­da“ gy­ven­to­jams re­ko­men­duo­ja įver­tin­ti ra­dia­to­rių būk­lę se­nes­niuo­se dau­gia­bu­čiuo­se ir, esant po­rei­kiui, at­nau­ji­nus pa­pras­to­jo re­mon­to pro­jek­tą, pa­keis­ti pa­se­nu­sius įren­gi­nius, sie­kiant iš­veng­ti ge­di­mų atei­ty­je ar di­des­nių ne­pa­to­gu­mų. Jei gy­ven­to­jai jau­čia, kad prie­tai­sai šy­la ne­tin­ka­mai ar yra se­ni, su­rū­di­ję, jie tu­rė­tų bū­ti pa­keis­ti nau­jais. Įp­ras­tai ra­dia­to­riai, ku­rie na­me nau­do­ja­mi dau­giau nei 20 me­tų, yra lai­ko­mi se­nais, didesnės ri­zi­kos prie­tai­sais.

Lau­kia klau­si­mų

Kau­no dau­gia­bu­čius ad­mi­nist­ruo­jan­čios bend­ro­vės „Būs­to val­da“ spe­cia­lis­tai pa­si­ren­gę at­sa­ky­ti ir į ki­tus kau­nie­čius do­mi­nan­čius klau­si­mus. Sa­vo pa­si­tei­ra­vi­mus ga­li­ma siųs­ti e.pa­štu klauskite@civinity.eu ar­ba kreip­tis te­le­fo­nu 8 700 55 188.

„Būs­to val­da“ pri­klau­so tarp­tau­ti­nei įmo­nių gru­pei „Ci­vi­ni­ty“, ku­rią Lie­tu­vo­je su­da­ro aš­tuo­nios būs­to ad­mi­nist­ra­vi­mo bend­ro­vės. „Būs­to val­da“ yra vie­nas di­džiau­sių pa­sta­tų ad­mi­nist­ra­to­rių Kau­ne, pri­žiū­rin­tis dau­giau kaip 1 mln. kv.m gy­ve­na­mų­jų pa­sta­tų plo­tą.


Šiame straipsnyje: Būsto valdaradiatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ričardas

Ričardas portretas
Gėda daro Kaunui tokie "direktoriai" provincija ir straipsnio autorius, bet iki kokio lygio reikia nušliaužta. LR Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties statinių savininkų bendrijų įstatyme ( toliau - DNSBĮ) 2 straipsnis 15 Pastato bendrojo naudoijmo objektai: 2 punktas numato: bendrosios pastato inžinerinės sistemos radiatoriai,rankšluosčių džiovintuvus.Kaimiečio protavimas.

Monika

Monika portretas
MANO BŪSTAS( 9- ojo forto gatvėje )daugiabučių siūlių terliojimui pasirenka" firmeles", kurios per porą val.apsnargliuoja , bet putų guzai taip ir lieka ant žemės. Jokių susitvarkymų! Ir putų daugiau ant žemės, nei ant sienos( siūlės).

nepilnas, netikslus Būsto valdos paaiškinimas

nepilnas, netikslus Būsto valdos paaiškinimas portretas
Ne visai tikslus, nekvalifikuotas, nepilnas atsakymas. Atliekamas radiatorių pakeitimo projektas. Projektas turi būti derinamas su namo administratoriumi ir šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju. Turi būti informuotas šilumos tiekėjas ("Kauno energija") apie darbų apimtį ir darbų trukmę. Jei galimai bus pažeidžiami namo gyventopjų interesai, turi būti gautas namo gyventojų raštiškas sutikimas. Po keitimo darbų, turi būti gauta Valst. energetikos inspekcijos prie Energetikos ministrerijos Kauno skyriaus pažyma. Po remonto turi būti radiatoriai patikrinami hidrauliniu slėgiu. Prieš šildymo sezoną-būtina atlikti pakeistų radiatorių šiluminį bandymą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių