Šeštadienį į Kauno „Akropolį“ atkeliauja „Knygų mugė“: laukia susitikimai su autoriais ir pramogos

  • Teksto dydis:

Rudens vėjai šiemet į Kauną atneša „Knygų mugę“. Šį šeštadienį – rugsėjo 24 d. – prekybos centro Kauno „Akropolis“ trečiojo aukšto renginių aikštėje vyksiantis renginys knygų mylėtojus stebins ne tik plačiu knygų ir kitų leidinių asortimentu, bet ir įdomia kultūrine, edukacine programa, knygų pristatymais ir gyvomis diskusijomis pokalbių erdvėje.

Nemokamos mugės metu taip pat vyks kūrybinės dirbtuvės vaikams ir veiks „Literatūrinių pojūčių salonas”, kuriame nauji potyriai lauks tiek mažų, tiek didelių.

Kauno „Akropolyje“ pirmą kartą rengiamoje Kauno „Knygų mugėje“ dalyvaus ne vienas Lietuvoje gerai žinomas autorius ir kūrėjas. Tarp jų – originalų darbo kalendorių „Tu Esi Menas 2022/2023“ pristatysianti Agnė Jagelavičiūtė.

„Kelionė į meną ne visada lengva. Kartais ji primena piligrimo kelią. Menas atveria protą ir širdį. Menas atmerkia akis. Kai jau sykį jį įsileidi, niekada nebebūni tokia pati. Menas ištrina ribas tarp „gražu“ ir „negražu“. Menas išmoko drąsos. Menas parodo, kaip laukti. Menas padeda pasitikėti savo instinktais. Menas išmoko dirbti dėl proceso ir nelaukti rezultato. Menas padeda atrasti žmones. Menas parodo, kad turinys yra nepalyginamai svarbesnis už į brangų popierėlį supakuotą tuštumą. Menas tave išmoko sakyti tiesą. Menas nepadaro tavęs menininkės – jis padaro daugiau: suteikia tau galimybę tapti tuo, kuo visada svajojai. Savimi. Tu esi menas“, – išskirtinio dizaino kalendorių įkvėpusias idėjas apibūdino A. Jagelavičiūtė.

Menas išmoko drąsos. Menas parodo, kaip laukti. Menas padeda pasitikėti savo instinktais.

„Knygų mugėje“ savo kūrybą taip pat pristatys rašytojas Marius Povilas Elijas Martynenko, o apie savo knygas „Aiškiaregė“ ir „Mirties laikas arba 8 minutės“ papasakos jų autorė Elė Soul. Be to, pokalbių ir diskusijų erdvėje savo autorinę knygą pristatys „Mano anūko istorijos“ autorius Vladas Korsakovas.

Renginio pokalbių ir diskusijų programa leis ne tik susipažinti su žinomų autorių kūryba bet ir praplėsti akiratį bei sužinoti naujų dalykų. Leidyklos „Maketonas“ atstovai pakvies į pokalbį apie stereogramų – trimatės erdvės iliuziją sukeliančių vaizdų – kūrimo principus ir jų įtaką vizualiniam suvokimui. Visos mugės metu taip pat bus galima apžiūrėti unikalią stereogramų ekspoziciją.

Leidykla „Verslas ir menas“ pristatys edukacines knygas ir ugdymo priemones, padedančias vaikams pažinti neregimą pasaulį, o įmonės „Muzikija“ atstovai papasakos apie muzikos, meno ir knygų įtaką mažųjų tobulėjimui. Be šių leidyklų savo leidinius mugės metu taip pat pristatys „Žalias kalnas“, „Misteris Pinkmanas“, „Apkabink mėnulį“, „Drambliuko nuotykiai“, „Meno duona“, „Ablita“, „Jūsų Flintas“, „Vitae Litera“, „Terra Publica“, leidėja Neringa Trinskytė.

„Skaitymas yra ne tik vienas populiariausių, tačiau ir naudingiausių laisvalaikio leidimo būdų. Rudens vakarais jį renkasi vis daugiau gyventojų. Tarp Kauno „Akropolio“ lankytojų taip pat yra daug knygų mylėtojų, kurie mėgsta užsukti į mūsų prekybos centre veikiančius knygynus „Pegasas“ ir „Knygos.lt“. „Knygų mugė“ jiems ir visiems kauniečiams bei miesto svečiams taps dar viena puikia proga papildyti savo namų bibliotekas, o taip pat susitikti su mėgstamais ar naujai atrastais autoriais, sudalyvauti įdomiose diskusijose ir išmėginti unikalias kultūrines patirtis. Be to, renginio metu netrūks pramogų vaikams, todėl kviečiame jame apsilankyti su visa šeima“, – sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

„Knygų mugėje“ vaikų pramogoms ir edukaciniams užsiėmimams bus skiriama ypač daug dėmesio. Jaunų ir inovatyvių mokytojų organizacija „Edulandas“ nuo 11 val. iki 15 val. vaikus pakvies į eksperimentų laboratoriją ir spindinčio glitaus šlykštuko dirbtuves, sudalyvauti katapultų taiklumo varžybose, pagauti garuose pasirodantį džino kamuolį, užkurti magišką lavos lempą ir pasinerti į kitas įdomybes. Nuo 15.30 val. iki 17 val. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka organizuos knygų skirtukų dirbtuves.

Savo ruožtu Kauno apskrities viešoji biblioteka pakvies išlaisvinti savo vaizduotę bei pojūčius ir pasinerti į atmosferinę kelionę per 8 literatūros kūrinius. Intriguojanti, skaityti ir pažinti literatūros kūrinį per kvapo, skonio, garso prizmę kviečianti, „Literatūros pojūčių salono“ ekspozicija, kuri yra sukurta bendradarbiaujant su „Pojūčių teatru“ ir yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.

„Knygų mugė“ Kauno „Akropolio“ trečiojo aukšto renginių aikštėje vyks rugsėjo 24 d. nuo 10 val. iki 20 val. Pokalbiai diskusijų erdvėje lankytojus kvies nuo 12 val. iki 17 val., o veiklų zona bus atvira nuo 11 val. iki 17 val. Pilna programa – mugės „Facebook“ puslapyje. Renginys nemokamas.


Šiame straipsnyje: Kauno Akropolisknygų mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Informaciniai prioritetai

Informaciniai prioritetai portretas
Penktadienį Žalgirio arenoje Kaune pasaulinio garso japonų architektas Kengo Kuma skaitė paskaitą, bet apie tai Kauno dienoje informacijos rasti nepavyko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių