Sinoptikai įspėja: stiprus lietus nuo Marijampolės judės Kauno link ir keliaus toliau

  • Teksto dydis:

Antradienio popietę centrinėje Lietuvos dalyje prognozuojamas stiprus lietus, BNS informavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

„Su banguotu frontu keliauja intensyvesnių debesų zona, didžiojoje šalies dalyje sulauksime lietaus, o apie šalies vidurį jis bus jau stipresnis, intensyvesnis. Didžiausias numatomas kritulių kiekis – apie 15–20 milimetrų, (...) vietomis gali būti ir stipri liūtis“, – BNS sakė sinoptikas Paulius Starkus.

„Tačiau įspūdingos kažkokios audros nelaukiame“, – pridūrė jis.

Anot sinoptiko, lietus sustiprės antroje dienos pusėje, vakare.

„Lietus kils nuo pietvakarių, keliaus šiaurės rytų kryptimi. Didesnė tikimybė, kad stiprus lietus bus ruože nuo Marijampolės, Panevėžio link Kauno ir keliaus toliau. Dabartiniais duomenimis, Vilniuje taip pat turėtų būti lietaus, bet mažesni kiekiai“, – kalbėjo P. Starkus.

Didesnė tikimybė, kad stiprus lietus bus ruože nuo Marijampolės, Panevėžio link Kauno ir keliaus toliau.

Sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ informuoja, kad Vilniuje šiuo metu vykdomi paviršinių nuotekų sistemos rekonstrukcijos darbai, tačiau kol jie nebaigti, tikėtina, kad kai kurios gatvės gali būti užtvindytos. Anot įmonės, dėl to kai kuriuose miesto vietose budės ekipažai.

Planuojama, kad ekipažai budės ties T. Narbuto gatvės žemuma, prie Konstitucijos prospekto žiedinės sankryžos, ties Geležinio Vilko ir Žalgirio gatvių sankryža, Geležinio Vilko gatvėje ties Tūkstantmečio viaduku ir Verkių bei Lakūnų gatvių sankryžoje.

„Šiose vietose stebėsime situaciją ir būsime pasirengę nukreipti eismą kitais maršrutais“, – rašoma įmonės pranešime feisbuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkelynas

Runkelynas portretas
Reikia ta labusa-klumpakoji nubauduoti mentams.Nes tas urodas stengiasi aptaskyti pesciuosius ant saligatvio.

Anonimas

Anonimas portretas
ar atsiras kada nors rimta firma, kuri sita baisia bala butu pajegus sutvarkyti. Vos palyja ten bala per 2 juostas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių