Skaitytojai išrinko: „Kauno metų automobilis 2020“ – naujasis RAV4

Jau trečią kartą kauniečiai galėjo išsirinkti savo Metų automobilį. Šiemet juo tapo miesto visureigis "Toyota RAV4".

Atkakli kova

Kelias savaites internetinio portalo kauno.diena.lt skaitytojai galėjo atiduoti savo balsą už vieną iš 37 kandidatų, galinčių tapti geriausiu "Kauno metų automobiliu 2020".

Vos tik prasidėjus balsavimui, į priekį išsiveržė mažesnysis praėjusių metų "Lietuvos metų automobilis 2019" konkurso nugalėtojo "Peugeot 508" brolis "Peugeot 208", į konkursą atriedėjęs vos tik jam prasidėjus.

Jam ant kulnų lipo ir galiausiai aplenkė "Toyota RAV4" – ilgai lauktas legendinio ir daugelio mėgstamo didesnio pravažumo automobilio modelis.

"Toyota" atstovai Lietuvoje šiemet džiaugiasi stybtelėjusiais į viršų pardavimais dėl to, kad rinkai pasiūlė ne vieną naujieną ir ilgai lauktą modelį ar naują jo versiją – atnaujintą "Corollą", ir "Avensis" pakeitusi "Camry". Kad šie automobiliai nestokoja susidomėjimo, galima pamatyti ir atidžiau pasidairius gatvėse – naujųjų "RAV4", kurį Lietuvoje galima įsigyti nuo metų pradžios, vis daugiau ir daugiau, tad ir gerbėjų palaikymo "Kauno metų automobilio" rinkimuose šiam modeliui nemažai. Beje visi šie trys automobiliai dalyvavo ir Lietuvos metų automobilio rinkimuose.

Daugiausia kauniečių simpatijų balsų portale kauno.diena.lt sulaukė "Toyota RAV4", "Peugeot 208", "Volvo S60", "Suzuki Vitara" ir "Seat Terraco".

SUV populiarėja

"Didesnio pravažumo modeliai dabar išgyvena populiarumo bangą, vis daugiau naują automobilį besirenkančių žmonių dairosi būtent šios kategorijos automobilio. Šių metų "Lietuvos metų automobilio" konkurse didesnio pravažumo automobilių daugiau nei pusė. Taigi dabar SUV mados laikas", – sako Žurnalistų autoklubo prezidentas ir vienas iš "Metų automobilio" konkurso organizatorių Valdas Valiukevičius.

Prieš dvejus metus savo miesto automobiliu kauniečiai išsirinko "Audi Q5", kuris priskiriamas SUV kategorijai, net ir praėjusiais metais nugalėjusi "Hyundai Kona EV" primena mažuosius didesnio pravažumo automobilius. Taigi tendencijos, kas automobilių pirkėjams dabar svarbu, labai aiškios. "SUV savyje suderina kelis praktiškumo elementus – talpi bagažinė, erdvesnis salonas, patogesnis įlipimas / išlipimas iš automobilio, o jį vairuojantis asmuo dėl aukštesnės sėdėsenos jaučiasi geriau, nes akimis aprėpiamas plotas yra didesnis", – sako V.Valiukevičius.

Išlaikyta intriga

Taigi daugiausia kauniečių simpatijų balsų portale kauno.diena.lt surinko "Toyota RAV4", antroje vietoje liko "Peugeot 208", trečioje – "Volvo S60", ketvirtoje – "Suzuki Vitara", penktoje – "Seat Terraco". Įdomu, kad tik du automobiliai, pelnę kauniečių simpatijų balsus, buvo ir "Lietuvos metų automobilio 2020" komisijos išrinktame "TOP 7". Komisija į savo septynetuką įtraukė šiuos modelius: "Peugeot 208", "Volvo S60", "Renault Clio", "Toyota Supra", Toyota Corolla", "Škoda Kamiq", "Mercedes Benz GLE".

"Iki konkurso pabaigos likus savaitei, pamatėme, kad "Kauno metų automobilio 2020" rinkimuose įtampa auga, tad nusprendėme paslėpti, kiek balsų atiduota už vieną ar kitą automobilį ir įnešti šiek tiek daugiau intrigos. Galiu pasakyti, kad atmosfera rikimuose nuo to tik dar labiau įkaito, nes "pasistiebė" tie automobiliai, kurie nuo pirmaujančiųjų buvo žymiai atsilikę. Ir iki paskutinės akimirkos, kai sustabdėme balsavimą, rezultatas buvo neaiškus. Mane patį stebina, kokie skirtingi automobiliai atsiūrė populiariausiųjų penketuke. Panašu, kad kauniečiai automobilį renkasi labai racionaliai ir, žinoma, neatsispiria vyraujančiai SUV madai, nes net trys automobiliai penketuke priskiriami būtent šiai kategorijai", – sako "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas.

Apie "Toyota RAV4"

Šio automobilio sėkmė – fenomenali visame pasaulyje. Lietuvoje naujosios kartos modelis pirkėjus papirko taip, kad kai kuriais mėnesiais net tapo geriausiai perkamu nauju nereeksportuojamu automobiliu. Jis džiugina moderniu dizainu, kokybiškomis apdailos medžiagomis ir dar erdvesniu nei pirmtako salonu, o naujoji 2,5 l (222 AG) hibridinio variklio sistema užtikrina, kad erdvus visureigis būtų ir dinamiškas, ir ekonomiškas. Pirkėjai ne mažiau vertina tai, kad itin platus "Toyota Safety Sense" saugumo sistemų paketas – jau standartinėje SUV modelio įrangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Koks miestas tokia ir masina

Žemiau pakomentavusiems

Žemiau pakomentavusiems portretas
Čia gi rinko metų automobilį, o ne svajonių!!! Taigi nepykit netikeliai :D

Anonimas

Anonimas portretas
Baisi pažiūrėt ta tojota, kaip ir mūsų bobos, kol nešpakliuotos...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių