Kačerginėje stovyklauja Ukrainos vaikai

  • Teksto dydis:

Birželio 23-iąją prasidėjo ypatinga tarptautinė vaikų stovykla Kačerginėje, skirta Ukrainos vaikams, kurių tėvai kariauja fronte. Šiemet stovykloje dalyvauja septyniolika vaikų nuo devynerių iki penkiolikos metų, juos iš Ukrainos atlydėjo dvi mokytojos.

Kauno rajono savivaldybė nuo 2015 m. bendradarbiauja su Ukrainos Užkarpatės apskritimi, o stovyklos idėja prieš aštuonerius metus gimė merui Valerijui Makūnui. Šis bendradarbiavimas apima kultūrinį pažinimą, paramą ir bendrus projektus, kurie stiprina ryšius tarp regionų. „Mūsų bendradarbiavimas su Užkarpatės sritimi yra įvairiapusis: susipažįstame su vieni kitų kultūra, tradicijomis, kai reikia, vežame paramą ir jau nuo 2017 m. kviečiame vaikus pailsėti ir susipažinti su mūsų kraštu čia, gražioje Kačerginės gamtoje“, – pasakojo V. Makūnas.

Stovykla leis vaikams bent trumpam pamiršti karo siaubus ir patirti gražią vasaros stovyklos patirtį.

Stovykla leis vaikams bent trumpam pamiršti karo siaubus ir patirti gražią vasaros stovyklos patirtį. Jos vadovė Aurika Laurinaitienė pažymi, kad vaikų laukia įdomi ir intensyvi savaitė: įvairios kūrybinės dirbtuvės, ekskursijos po gražiausias Lietuvos ir Kauno rajono vietas: Trakus, Vilnių, Kauną, Raudondvarį, Zapyškį. „Vaikai labai smalsūs ir drąsūs. Jiems viskas įdomu, jie daug klausinėja ir žavisi mūsų šalimi. Kad atvyktų čia, jie pėsčiomis perėjo Ukrainos–Slovakijos sieną, o tada jų laukė dar 16 valandų kelionė autobusu. Tikimės, kad išpildysime jų lūkesčius ir jie grįš namo su geriausiomis emocijomis ir prisiminimais apie Lietuvą“, – sakė A. Laurinaitienė.

Jau tradicija tapusi stovykla šiais metais vyksta nuo birželio 23 iki 30 d. Ją remia Kauno rajono savivaldybė. „Esame dėkingi visiems, kurie prisideda prie stovyklos organizavimo. Jų dėka galime suteikti vaikams saugią ir praturtinančią aplinką, kurioje jie gali augti ir tobulėti“, – sakė stovyklos organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o lietuviu vaikai gatvese trinasi ,, akropoliuose,,, sedi

o lietuviu vaikai  gatvese trinasi ,, akropoliuose,,, sedi  portretas
nes teveliai neygali jiems nupirkt kelialapio y sias stovyklas paileset ,, makunai,,, rupinasi chocholu ir bulbasu vaikuciis , uz solidzia suma skiriama is biudzeto t,y is lietuvos teveliu kisenes , kad ir banderu vaikai uz dyka papoilsiautu ir ,,,makunu,, kisenes issiputusios nuo euru butu....

Klausimas be atsakymo, tikriausiai,

Klausimas be atsakymo, tikriausiai, portretas
O kam pinigai į kišenę byra už tą stovyklą?

tai reiskia

tai reiskia portretas
kad lietuviu vaikai negaus dykos stovyklos
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių