Stringa vietoj „Britanikos“ statomo viešbučio projektas

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė sausį nepritarė pakoreguotam projektui, kuriuo bandoma atgaivinti miesto centre esantį apleistą viešbutį „Britanika“ statant naują, rašo „Verslo žinios“.

Projekto architektas Gintautas Natkevičius VŽ sako negalintis nurodyti konkrečių priežasčių, dėl kurių buvo nepritarta pakoreguotiems pasiūlymams.

Savivaldybė komentuoja, kad statytojai turi suderinti ir iš naujo pasitvirtinti detalųjį planą.

„Natūralu, kad čia, centrinėje miesto dalyje, neturėtų iškilti statinys, kelis kartus aukštesnis už visus kitus, esančius aplink“, – sako savivaldybė.

BNS primena, kad vietoj nebaigto statyti viešbučio „Britanika“ naują viešbutį Kauno Naujamiestyje planuoja statyti bendrovė „K26“, kurią nuo pernai rugpjūčio valdo alkoholinių gėrimų gamintojos „Boslita ir ko“ savininkų Gintaro ir Loretos Skorupskų šeima.

Dar koreguojant projektą G. Natkevičius BNS yra sakęs, kad pakeitimai reikalingi atsižvelgiant į savivaldybės priekaištus dėl neišlaikomo norminio atstumo iki sklypo ribų.

Tuomet skelbta, kad Kęstučio g. 26 planuojama statyti 17,3 tūkst. kv. metrų bendro ploto dviejų korpusų pastatą: dvylikos aukštų viešbučio ir šešių aukštų administracinės paskirties pastatus. Abu jie turėtų būti sujungti požeminiu aukštu.

Natūralu, kad čia, centrinėje miesto dalyje, neturėtų iškilti statinys, kelis kartus aukštesnis už visus kitus, esančius aplink.

G. Natkevičius taip pat yra minėjęs, kad 0,57 ha ploto sklype esantį apleistą „Britanikos“ viešbutį planuojama griauti, tačiau svarstoma galimybė panaudoti jo rūsį ir pirmo aukšto konstrukcijas.

Skelbta, jog viešbučio rekonstrukciją tikimasi pradėti 2020 metų vasarį-kovą, o statybas baigti 2021 metų pradžioje. Į projektą ketinama investuoti 30 mln. eurų.

Viešbutis „Britanika“ pradėtas statyti 1986 metais, tačiau po ketverių metų statyba sustabdyta. 1998-aisiais miesto savivaldybė pasirašė jungtinės veiklos sutartį su bendrove „Britanika“ dėl jo užbaigimo, tačiau planai nebuvo įgyvendinti – 2008-aisiais pasirašyta taikos sutartis, o 2011-aisiais savivaldybė 20 proc. akcijų už 790,7 tūkst. eurų aukcione pardavė neįvardijamam pirkėjui.

Žiniasklaida skelbė, jog nuo 2005-ųjų pastatas buvo išnuomotas Liuksemburgo kompanijai „Matrox Holding A. G.“ – ši nuo 2012-ųjų buvo vienintelė „Britanikos“ akcininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mažažemis

mažažemis portretas
„Natūralu, kad čia, centrinėje miesto dalyje, neturėtų iškilti statinys, kelis kartus aukštesnis už visus kitus, esančius aplink“, – sako savivaldybė? VISKAS LOGIŠKA. Gi turime suprasti, kad kai pabaigs savo dangoraižinį architektūrinį rachitą, vietoje buvusios Respublikos, visvaldys norės perimti ir šį pastatą. Jam gi vieninteliam galima centrinėje miesto dalyje statyti ką tik panorės.

korupciniai rysiai

korupciniai rysiai portretas
Ar nekyso cia plaukuotos interesu rankos? Del aukstingumo: Kas cia per idiotiskas nusistatymas naujamiestyje apsiribotio cariniu ar smetoniniu (geriausiu atveju) aukstingumu? Miestas turi augti, o ne konservuotis pagal simtmecio senumo aukstinguma. Nekalbant ape tai, kad miesto infrastrukturai naudinga yra miesto tankinimas, apie kuri ir pati savivaldybe kalba (dvigubi standartai?) Tesiant dvigubo standarto tema - respublika/magnum aukstingumas neuzkliuvo (britanika netgi zenkliai mazesni aukstinguma daro nei dabar stovi)? Ar cia velgi dvigubi standartai? Kazin ar su plaukuota ranka nebus susijes koks kitas dabar statomas viesbutis, kuriam konkurentu nereikia? O gal Hilton sutarti gavo ne tie kas turejo, kurie turi kitame mieste to zenklo viesbuti? Baikit tyciotis is miestieciu, butent tokio dydzio viesbutis moirtinai reikalingas miestui, kuris pades atvesti pagliau FInal4 ir kitus panasaus masto renginius.

krabotyrininkas

krabotyrininkas portretas
apgailėtini mero bandymai sustabdyti konkurentus,jeigu ne savi stato šakės.Gal čia maišoma verslas ir mero pare visiems čia dzin?igos ,ar
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių