Sužavėjo iniciatyva papuošti gyvenamojo rajono gatvę

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kaunietės Kristinos laiškas, kuriame ji pagyrė iniciatyvą papuošti gyvenamojo rajono gatvę ir taip šventinę nuotaiką paskleisti ne tik centrinėje Kauno dalyje.

Moteris neslėpė susižavėjimo, kad paprasti papuošimai ant apšvietimo stulpų gali duoti tiek daug džiaugsmo. Ji pasakojo, kad su vyru vaikštinėjo Kalniečių rajone ir užklydo į Geležinio Vilko gatvę, kur ją pasitiko kalėdiniai ornamentai.

„Nustebau, kad taip toli nuo miesto centro vis dar yra papuoštų gatvių. Aišku, Geležinio Vilko gatvė papuošta ne visa, papuošimai kabo ant kokių dešimt stulpų, tačiau buvo labai gražu. Mėlynos ir baltos spalvos dekoracijos suteikė jaukumo. Kilo mintis, kad dalį gatvės papuošė ne miestas, o vietos bendruomenė. Tai labai sveikintina iniciatyva, nes kiekvienas turime puošti savo aplinką. Taip ir patys pasidžiaugsime ir kitiems dovanosime džiaugsmą“, – gerų žodžių negailėjo kaunietė.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kieno iniciatyva papuošta Geležinio Vilko gatvės dalis. Taip pat, kokiose dar Kauno vietose vietos bendruomenė pati pasipuošia Kalėdoms.

„Geležinio Vilko gatvėje įsikūręs vaikų darželis ir mokykla. Papuošimai skirti vaikams ir ne tik. Šioje vietoje puošyba vyksta jau 4 ar 5 metus. Bendruomenės aktyvios ir kitose Kauno vietose. Štai A.Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos (Ašigalio g. 23) administracijos iniciatyva puošiama pušis. Aleksoto ir Žaliakalnio bendruomenės taip pat puošia eglę. Kasmet papuošiamas ir Istorinės prezidentūros kiemelis. Bendruomenės iniciatyva papuošimai nutūpė ir Kauno palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios prieigose. Kiekvienas papuošimas, kuris primena artėjančias šventes, bendruomenės, ar atskirų miesto gyventojų prisidėjimas, tai – žmonių požiūris į augantį, gražėjantį Kauną“, – komentavo Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė.


Šiame straipsnyje: papuošta gatvėšventėspapuošimaiKalėdos Kaune 2019skaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Malonu

Malonu portretas
...bus, kai užbaigs 200 metrų nesutvarkyto šaligatvio K. Baršausko g., tarp Naručio ir Žuvinto g. o tai brendam per molį ir keiksnojam tuos, kur "atbulom rankom" dirba, bei užsakovus, kuriems nerūpi, kaip atliekami už gyventojų sudėtus savivaldybės biudžetui pinigus kasdieniai darbai gyventojų patogumui. Normali aplinka - ilgai "grojanti" miesto puošmena...

kalnietis

kalnietis portretas
Papuošta todėl, kad apšvietimo direktorius ten gyvena...

Studentas

Studentas portretas
Pažiūrėkit kaip Kauno kolegija gražiai papuošė J. Tonkūno gatvę.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių