Tikina, kad prie M.Valančiaus paminklo bus saugiau prieiti

Rotušės aikštės prieigose, šalia Kunigų seminarijos stovinčią paminklinę vyskupo Motiejaus Valančiaus skulptūrą turistai ir kauniečiai galės apžiūrėti nesibaimindami pro šalį važiuojančių automobilių.

Kitą savaitę bus pradėta tvarkyti paminklo aplinka, formuojama jo apžiūros salelė. Prieš septynerius metus paminklo autoriaus Leono Žuklio, mecenato Rimvydo Sidrio ir Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus iniciatyva pastatytas paminklas stovi prie pat važiuojamosios kelio dalies. Gausiai aikštę lankantiems turistams ir miestiečiams nepatogu bei nesaugu prie jo prieiti. Neretai automobiliu į aikštę atvažiavę miestiečiai prie paminklo palieka savo transporto priemonę.

„Norime, kad žmonėms būtų patogiau ir saugiau. Bus suformuota speciali pusapvalė apžiūros aikštelė, kuri nuo gatvės skirsis kitokiu grindinio akmenų raštu. Tvarkant aplinką, bus nupoliruotas ir pats paminklas. Stengsimės, kad visi darbai būtų baigti iki gruodžio 1 dienos“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Sutvarkius paminklo prieigas, numatyta pastatyti stendą su dviem kalbomis pateikta informacija apie vyskupą M. Valančių. Visiems darbams Vyriausybė skyrė 50 tūkst. litų. Dar 30 tūkst. litų skyrė Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių