Pereiti į pagrindinį turinį

ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus

2009-09-08 19:27
ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus ŪBIG vilioja valdininkus į savo rūmus

„Ko reikės savivaldybei, viską padarysime. Ko trūksta, bus pabaigta“, - aukso kalnus žadėjo Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Remigijus Jurgelaitis.

Salei pinigų negailėjo

Artimiausiu metu miesto valdžia turėtų dar kartą aptarti, ar pastatas K.Donelaičio 60 tinkamas savivaldybės administracijai įkurdinti. Praėjusią savaitę pastatą skubėjo apžiūrėti vicemeras Steponas Vaičikauskas. Jis pats pasisiūlė rūpintis naujojo pastato paieškomis. Paklaustas, kaip vicemeras įvertino tai, ką pamatė, R.Jurgelaitis net neabejojo, kad S.Vaičikauskui čia patiko. „Argi gali nepatikti?“ - šypsojosi ŪBIG atstovas.

Vos įėjus į pastatą atsiveria erdvė, padabinta stiklo burbuliukų kompozicija. Ant sienų - paveikslai. „Čia numatyta vieta meno ekspozicijoms. Ją dar tobulinsime“, - suskubo paaiškinti R.Jurgelaitis.

ŪBIG atstovas neabejoja, kad valdininkams bus reikalinga salė, todėl mikliai atrakina ką tik įrengtos salės duris. „Čia galės vykti miesto renginiai. Jeigu savivaldybė kalba apie vieno langelio principą, salėje galės rengti susitikimus su miesto gyventojais“ - savo vizijas dėsto R.Jurgelaitis. Netrukus jis prisipažįsta tik fantazuojantis, nes tiksliai dar nežino, kokie bus savivaldybės poreikiai.

Salė tinkama ir šokiams, nes viena siena įrengta su veidrodžiais. Už scenos - patalpos persirengti, dušai. Kitame gale - VIP ložės išskirtiniams žiūrovams. Salė kol kas tuščia, parketinės lentelės nebaigtos lakuoti. „Grindims pinigų tikrai negailėjome, bet dar ne viskas iki galo baigta. Trūksta šviestuvų, ant langų numatėme kabinti užuolaidas“, - paaiškino ŪBIG dukterinės įmonės „Optimalus turto valdymas“ direktorė Kristina Ivinskienė.

Kuo aukščiau, tuo geriau

Dvylikaaukščio pašonėje esančio pastato žemutiniuose aukštuose dirba „Pramprojekto“ kolektyvas. Prabanga čia netviska. Užeiname į vieną iš kabinetų. Žvilgsnis užkliūva už sovietmetį menančių lubų. „Kas čia dabar bus? Gal pagerinsite mums sąlygas?“ - pasiteirauja arbatą gerianti moteris. R.Jurgelaitis pažada užeiti pas ją asmeniškai.

„Kur iškraustysite „Pramprojektą“, jeigu savivaldybė sugalvotų persikelti čia?“ - pasiteirauju. „Mes turime daug nekilnojamojo turto visur - ir Senamiestyje, ir kitose miesto vietose. Problemų nebus“, - garantavo ŪBIG Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius.

Jis atkreipia dėmesį, kad su kiekvienu aukštu vaizdas vis gerėja. Tiek viduje, tiek žvelgiant pro langą. Iš tiesų, iš kabinetų atsiveria miesto panorama ir galima gėrėtis miestiečiais iš aukšto. Pagal hierarchiją bus galima ir valdininkus susodinti. Svarbiausieji sėdės viršutiniuose aukštuose.

Pastato šeimininkai tik varsto duris ir rodo jau šiuolaikiškai įrengtus kabinetus. Kai kur jie perskirti stiklinėmis pertvaromis. Kiekviename aukšte - nedidelės virtuvėlės. „Prie kiekvieno stalo privestas interneto ryšys. Yra viskas, ko reikia“, - aiškina K.Ivinskienė. Paklausta apie trūkumus, kuriuos užfiksavo pastatą apžiūrėjęs savivaldybės Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius, moteris neslepia nuostabos. „Nelabai supratau, kur čia pas mus elektros, laidų ar rozečių nėra. Kas nenori, tas nemato“, - šypsosi direktorė.

„Žalgiris“ dirbs su valdininkais?

Anksčiau du pastato aukštus nuomojosi Vytauto Didžiojo universitetas. Pasak R.Jurgelaičio, sunkmetis verčia universitetą taupyti, todėl šiemet studentams paskaitos vyksta tik viename iš aukštų. Likusios auditorijos liko tuščios.

Devintajame aukšte vyrų krepšinio klubo „Žalgiris“ būstinė. ŪBIG Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius mesteli užuominą, kad jie galėtų dirbti su valdininkais po vienu stogu. „Juk savivaldybė remia „Žalgirį“, - primena R.Jurgelaitis.

Jo nuomone, dešimtasis aukštas labiausiai tiktų savivaldybės administracijos vadovui. Šiuo metu čia dirba ŪBIG valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė.

Viską nulems derybos

K.Ivinskienė neslepia - pastatas per didelis savivaldybei. Valdininkai pageidauja, kad patalpos nebūtų didesnės kaip 10 tūkst. kv. m, o čia - net 12 tūkst. kv. m. Nei ŪBIG Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius, nei įmonės „Optimalus turto valdymas“ direktorė neskuba atvirauti, kas galėtų likti po vienu stogu, jeigu čia persikeltų savivaldybė, o kam reikėtų išsikraustyti. „Viskas priklausys nuo derybų. Savivaldybė kol kas tik dairosi. Jokių rimtų susitarimų dar nebuvo“, - aiškina K.Ivinskienė.

R.Jurgelaitis įsitikinęs - dvylikaaukštyje sąlygos daug geresnės, negu dabar dirba valdininkai. „Žemutiniuose aukštuose galbūt reikės kosmetinio remonto, bet didžiajame pastate - A klasės biurai. Jeigu tinka mums, kodėl gali netikti savivaldybei?“ - svarstė R.Jurgelaitis.

Už kokią sumą naujieji rūmai atitektų valdininkams, kol kas taip pat niekas nenori kalbėti. Miesto taryba yra nusprendusi, kad kaina už kvadratinį metrą galėtų būti iki 25 litų be PVM. Šiuo metu nekilnojamojo turto kainos rinkoje yra gerokai mažesnės. Kiek kainuos remontas, nauji baldai ir kita įranga, perkraustymas, dar tik bus skaičiuojama. Miesto valdžios rankose - išsiderėti ne verslui, o viešajam interesui palankias nuomos sutarties sąlygas.

Durys viršutiniame pastato aukšte lieka nepravertos. „Viršininko nėra. Be jo nenorėčiau rodyti“, - pasiteisina R.Jurgelaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų