Užkarpatę pasiekė dar viena pagalbos siunta

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė jau trečią kartą vyko į Užkarpatės apskrities sostinę Užhorodą su humanitarine pagalba. Šįkart savo partneriams savivaldybė nuvežė du didelius autobusiukus maisto, kuprinių, palapinių ir kitų būtiniausių prekių. Paramą vežė Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas.

„Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą mūsų broliai lietuviai nuoširdžiai rėmė mūsų valstybę tarptautiniu lygiu, o mūsų partneriai – Kauno rajono savivaldybė – su humanitarine misija atvyksta pas mus nebe pirmą kartą. Esame jiems dėkingi ne tik už paramą, bet ir palaikymą“, – sakė Užkarpatės apskrities tarybos pirmininkas Volodymyras Chubirko.

Nuo karo pradžios savivaldybė partneriams siuntė vaistų, medicininės įrangos, maisto produktų, dovanojo visureigį, greitosios pagalbos automobilį.

Šią vasarą Užkarpatės kariuomenės 128-osios brigados karių vaikams savivaldybė suorganizavo dešimties dienų stovyklą Pypliuose. Dvylika 13–17 metų tos tos pačios brigados karių vaikų ir juos lydinti pedagogė Svetlana nuo rugsėjo 12 iki 26 d. ilsėjosi reabilitacinėje ligoninėje „Žibutė“.

Besiilsinčius vaikus aplankė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir nuvežė jiems dovanų. Vaikai pasakojo merui, kad ilsėtis Kačerginėje jiems labai patinka. Iš ryto jie mokėsi nuotoliniu būdu, o po pietų būdavo reabilitacija, įvairios išvykos. Vaikai aplankė Kauną, Zapyškį, Raudondvarį, Trakus.

„Kauno rajono savivaldybė su Užkarpatės apskritimi bendradarbiauja jau aštuonerius metus. Mes solidarizuojamės su jūsų tauta ir tikime, kad karas greitai baigsis“, – sakė meras. Į mero atsisveikinimo žodžius „Slava Ukraini“ vaikai vienbalsiai atsakė: „Herojam slava.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių