Užsieniečiams Kaune akis badė šiukšlės, diskriminacija ir skurdas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo pabaigoje Kaune buvo įgyvendintas tarptautinis projektas „Menas vietoj problemų“ (angl. „Art Over Problems“). Šio projekto metu jaunimas, susirinkęs iš Turkijos, Italijos, Ispanijos, Bulgarijos, Lenkijos ir Lietuvos, diskutavo apie socialines problemas ir mokėsi jas spręsti pasitelkus meną.

Visų pirma tarptautinis jaunimas atkreipė dėmesį į kauniečių nepakantumą pabėgėliams. Projekto dalyviai išlankstė gausybę popierinių balandžių, kuriais papuošė Ąžuolyno parką. Ant balandžių buvo surašytos tolerancijos ir taikos žinutės lietuvių ir anglų kalbomis.

Kita Kauno problema, kurią pastebėjo užsieniečiai, buvo duobės keliuose. Nors Kauno gatvėse jų šiuo metų sparčiai mažėja, jaunimas šmaikščiomis fotografijomis pasišaipė iš šios miesto piktžaizdės.

Jaunimui pro akis nepraslydo ir šiukšlių kalnai, kauniečių priklausomybė nuo telefonų ir skurdas atokesnėse miesto vietose. 

Nepaisant visko, „Menas vietoj problemų“ projekto dalyviai liko sužavėti Lietuva. Vietiniai žmonės juos nustebino anglų kalbos žiniomis bei draugiškumu.

„Aš myliu Lietuvą, tai be galo graži šalis. Čia oras labai šaltas, bet žmonės gali būti labai šilti. Lankausi čia jau trečią kartą ir, tikiuosi, ne paskutinį, nes nuolat pasiilgstu jūsų šalies”, – sakė Mert iš Turkijos.

Tikimasi, kad projekto dalyvių sukurtas menas atkreips dėmesį į socialines problemas ne tik Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bunda

bunda portretas
KAS tas muslimas klykia !

įrodymas, kad siaučia piktybinis dezinformatorius Kęstas

 įrodymas, kad siaučia piktybinis dezinformatorius Kęstas portretas
UŽ Darbo kodeksą balsavo Darbiečiai, Paksininkai, Socdemai ir Liberalai. PRIEŠ-KONSERVATORIAI, lenkai ir mišrūnai.

Kęstas

Kęstas portretas
Iš kur tokios liūdnos skurdo perspektyvos? Kokia pagrindinė problema su naujuoju Darbo kodeksu? Naujasis Darbo kodeksas davė daug lankstumo atleisti. Bet naujasis socialinis modelis nesukūrė saugumo, reikalingo susirasti naują gerą darbo vietą. Todėl šis Darbo kodeksas netinka Lietuvos sąlygose. Didieji darbdaviai papirko socdemus, liberalus ir konservatorius, kad šis kodeksas būtų prastumtas su riksmu per neveiksmingą Lietuvos valdymo sistemą. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos- ekonomika.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių