Vėtros padariniai: darbų dviem savaitėms

Penktadienį praūžusi vėtra Kaune ypatingos žalos, palyginti su labiau nukentėjusiais miestais, nepadarė, tačiau padariniai matomi dar ir šiandien.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus duomenimis, labiausiai vėtra nusiaubė Vilijampolės ir Panemunės mikrorajonus. Aišku, kliuvo ir Centrui, Žaliakalniui.

„Čia tik nelaimės reikia laukti. Didžiulės medžių šakos ant laidų kabo, o šiuo taku eina suaugusieji, vaikai“, – „Kauno dienai“ apie negeroves T.Masiulio g. guodėsi Petrašiūnų gyventojas. 

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrių nesiliauja atakuoti miestiečiai, pranešimai apie vėtros padarytą žalą pasiekia dar ir antradienio popietę.

„Darbai vyksta jau nuo penktadienio. Tačiau pranešimai apie vėtros padarinius plaukia dar ir šiandien“, – informavo Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė atliekanti skyriaus vedėjos funkcijas Inga Bendokienė .

Miesto savivaldybė yra sudariusi sutartį su bendrove „Irgita“, kuri atlieka vėtros padarinių šalinimo darbus. Jau savaitgalį intensyviai dirbta, tačiau skaičiuojama, kad darbo yra dviem savaitėms į priekį. „Irgita“ po vėtros iki šiol dirba keturiomis brigadomis.

Aplinkos skyriaus informacija naudinga privačių kiemų gyventojams, kurių kiemuose vėtra nuvertė medį ar nulaužė dideles medžio šakas.

„Gyventojai turėtų nufotografuoti nulūžusį medį ir atsiųsti nuotrauką į Aplinkos apsaugos skyrių, taip pat nurodyti adresą. Tokiu atveju mes leidžiame nupjauti medį be leidimo. Tai yra ypatingai svarbu, kai privataus sklypo ribose medis pažymėtas kaip saugomas. Kreipęsi į skyrių žmonės gaus atsakymą, kad tas medis išbraukiamas iš saugomų medžių sąrašo. Tada belieka registrų centre susitvarkyti formalumus. Šitos procedūros reikia tam, kad neatsitiktų taip, jog medis prapuolė, ar jį kažkas šiaip nupjovė“, - paaiškino I.Bendokienė. 

Pasak vyriausiosios specialistės, atliekant valymo darbus, prioritetas yra bendro naudojimo teritorijos, kuriose sudėtingiausia padėtis. Skyrius turi užsakymų kietiems darbams, tačiau dabar jėgos mestos šalinti savaitgalio gamtos dovanas.

„Irgita“ rūpinasi nulaužtais medžiais, didelėmis nulūžusiomis šakomis. Mažesnes šakas šalina bendrovė „Kauno švara“. Dar pirmadienį ko ne tradiciškai per kiekvieną vėtrą nusiaubtas Ramybės parkas atrodė kaip po mūšio, o antradienį tik likusios krūvos pjuvenų ir šviežio pjovimo žymės priminė čia virtus medžiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių