Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemerui K. Nausėdai davė darbo

2014-10-16 08:12

„Merui nesvarbu, kas šalia jo sėdės, ar Nausėda, ar Labanauskas, ar bulvių maišą padėsime. Jam rūpi tik tai, kad būtų 21 balsas sprendimams priimti“, – replikavo Gintautas Labanauskas.

K. Nausėda

Miesto taryba po ilgų diskusijų paskyrė vicemerui Kazimierui Nausėdai veiklos sritis – jis rūpinsis kultūra, švietimu, sveikatos ir socialiniais reikalais bei ryšiais su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai atstovaujantis K.Nausėda vicemeru tapo prieš mėnesį. Jis pakeitė šias pareigas ėjusį partijos „Tvarka ir teisingumas" atstovą Vytautą Vasilenką. Inicijavus interpeliaciją merui Andriui Kupčinskui, po ja parašus buvo padėję ir V.Vasilenka, ir K.Nausėda, tačiau vėliau K.Nausėda persigalvojo, išėjo iš opozicinės frakcijos „Dirbam Kaunui“ ir už mero palaikymą gavo vicemero postą.

Tarybos nariai suabejojo, ar zootechniko specialybę turinčiam K.Nausėdai pakaks kompetencijos rūpintis jai priskiriamomis veiklos sritimis.

„Nors veiklos sritys dar nebuvo paskirtos, K.Nausėda jau ne kartą dalyvavo pasitarimuose, atstovavo susitikimuose, važiavo į Vilnių, į Seimą“, – aiškino meras A.Kupčinskas.

„Aš irgi važinėju į Vilnių, bet tai nereiškia, kad galiu kuruoti sveikatos apsaugą“, – ironizavo partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnė Aušra Ručienė.

„Čia gal kažkoks sąmokslas? Niekas negali paaiškinti, kokia vicemero kompetencija. Ar mes žaidžiame katę ir pelę“? – stebėjos Darbo partijos frakcijos narė Anželika Banevičienė.

Politikai piktinosi, kad posėdyje dalyvavęs pats K.Nausėda nepaaiškina, kokius mokslus yra baigęs ir ką sugeba.

„Nenorėčiau čia demonstruoti kalbos išmonę. Socialiniai reikalai man rūpi visą gyvenimą. Ketvirtus metus dirbu Socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoju“, – apie savo patirtį nuo šoninio mikrofono bandė aiškinti K.Nausėda.

Jis kalbėjo, kad sveikata yra kiekvieno sveiko žmogaus gyvensena, o sveikatos klausimus žadėjo spręsti į pagalbą pasitelkęs savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėją. Švietimo srityje atkreipė dėmesį, kad reikia spręsti darželių plėtros klausimą, rūpintis, kad mokyklose būtų daugiau užklasinės veiklos.

„Kultūros sotinės vardo sieksime, tai prioritetas. Nėra šioje srityje ilgalaikės veiklos perspektyvos strategijos“, – pareiškė vicemeras ir pabrėžė, kad kultūra yra kiekvieno tarybos nario ir kauniečio asmeninis reikalas.

„Merui nesvarbu, kas šalia jo sėdės, ar Nausėda, ar Labanauskas, ar bulvių maišą padėsime. Jam rūpi tik tai, kad būtų 21 balsas sprendimams priimti“, – replikavo frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas Gintautas Labanauskas.

„Trejus metus tą portfelį trynė V.Vasilenka, dabar tą nutrintą portfelį mes atiduodame K.Nausėdai ir dar klausinėjame, kiek jis nutrintas, kiek jame liko skylių“, – bandė šmaikštauti A.Kupčinskas.

Po diskusijų K.Nausėdai vis tik buvo paskirta dirbti kultūros, švietimo, sveikatos ir socialinių reikalų srityse bei rūpintis ryšiais su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų