Vienybės aikštėje baigtos BLC 2 verslo centro statybos

  • Teksto dydis:

SBA grupės nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė "Urban Inventors" baigė statyti 17 tūkst. kv. m. ploto verslo centrą BLC 2 Kaune, šalia atnaujinamos Vienybės aikštės. Bendros SBA investicijos į verslo centrų kompleksą ir Vienybės aikštę siekia apie 40 mln. eurų.

Postūmis Kauno biurų rinkoje

Vienybės aikštėje baigtas statyti BLC 2 verslo centras įvertintas A+ energetine klase, pasižymi gera lokacija bei siūlo platų patalpų pasirinkimą.

"Į Kauno rinką žengia išskirtinėje vietoje – šalia tarptautinį pripažinimą pelniusios Vienybės aikštės – įsikūręs verslo centrų kompleksas, kuris iš esmės atgaivins laikinosios sostinės biurų rinką. Kelerius metus trukę intensyvūs BLC 2 statybų darbai baigti, gautas statybos užbaigimo aktas ir verslo centras pripažintas tinkamu naudoti", – sakė SBA NT inovacijų bendrovės "Urban Inventors" vadovas Lionginas Šepetys ir pridūrė, kad šiuo metu kaip tik įrengiamos patalpos.

Pritaikyta įvairiems verslams

Naujas verslo centras atitinka įvairių nuomininkų poreikius. Čia gali kurtis ir didelės kompanijos, kurių veiklai reikia erdvių patalpų. Tačiau tinkamą vietą ras ir mažesni nuomininkai, kuriems reikalinga kompaktiška erdvė.

"Norėjome, kad erdvės tiktų kiekvienam verslo stiliui. D korpuse yra mažesni biurai, kur nuomininkai moka tik už tą plotą, kuris jiems yra reikalingas, o mes dar įrengiame bendro naudojimo erdvę, kur darbuotojai galės pasivaišinti kava ar atsipūsti. Kituose korpusuose suplanuotos lengvai pertvarkomos erdvės, tad įmonė pas mus galės augti. Jei esamose patalpose besiplečiančiam verslui pasidarys ankštoka, galėsime pasiūlyti didesnes, kurios atitiks jų pasikeitusius poreikius. Daug girdime iš didesnių įmonių pageidavimų veiklą organizuoti viename aukšte. BLC 2 verslo centre mes galime pasiūlyti daugiau nei 1 tūkst. kv. m. patalpas viename aukšte, todėl tai verslui yra labai patogu", – erdves pristatė "Urban Inventors" komercijos padalinio vadovas Giedrius Muliuolis.

Anot G.Muliuolio, BLC 2 verslo centre erdvės pritaikytos įvairiems verslams.

Verslo centre nuomojamas plotas siekia 13 tūkst. kv. m, o BLC 2 taps darbo vieta maždaug 1,5 tūkst. žmonių. Biurų kompleksą sudaro keturi skirtingo aukščio pastatai. Pro aukščiausio – 13-os aukštų – pastato langus plačiai atsiveria Kaunas ir jo apylinkės. Ant šalia esančio septynių aukštų pastato stogo įrengtos bendro naudojimo terasos su panoraminiais vaizdais į Kauno senamiestį. BLC 2 verslo centro atstovai tikino, kad terasomis galės naudotis visi nuomininkai.

"Užbaigus visus Vienybės aikštės darbus, čia vėl sugrįš tradicinis džiazo festivalis "Kaunas Jazz", tad mūsų nuomininkai koncerto galės klausytis nuo terasų. Tai iš tiesų išskirtinė galimybė. Žinoma, ties terasomis bus įrengtos ir konferencijų salės, tad bus galima rengti ne tik įvairius susitikimus, bet taip pat ir pakviesti svečius susitikti unikalioje vietoje su išskirtine miesto panorama", – verslo centro privalumus toliau vardijo "Urban Inventors" komercijos padalinio vadovas.

BLC 2 korpusų stiliai – skirtingi. Vieni atliepia šių dienų architektūros tendencijas, kituose glūdi tarpukario modernizmo elementai. Štai laikinajai sostinei būdingu art deco stiliumi suprojektuotas korpusas iš V.Putvinskio gatvės pusės unikalus dėl savo lenktų langų, kiekvienas iš jų – skirtingas. Vidiniame kieme esančiame pastate modernumo įvaizdį kurią išskirtinio dizaino atriumas, į kurį natūrali šviesa sklinda per stiklinį stogą.

Laukia naujakurių

Pirmieji nuomininkai jau atvėrė duris lankytojams. Štai pirmoji Kaune ir tik antroji Lietuvoje kavos laboratorija "Her Excellency by Vero Cafe" jau dabar vilioja skanios kavos aromatais.

Čia kasdien visą dieną bus galima rasti pusryčių meniu ir itin platų spektrą rūšinių kavos pupelių, atkeliaujančių iš tokių egzotinių vietų kaip Kenijos aukštikalnės, Salvadoro plantacijos, geriausi Brazilijos kavos ūkiai, Nikaragvos ar kavos tėvynės Etiopijos plantacijų. Svečių jau laukia ir verslo centre duris atvėrusi parduotuvė skubantiesiems "Narvesen". Po poros savaičių pirmame aukšte pradės veikti ir restoranai, o aukščiau kursis įvairios įmonės.

Jau dabar aišku, kad plėtrai Kauno širdyje viena pirmaujančių pasaulyje profesinių paslaugų bendrovė "EY" ("Ernst & Young Baltic") pasirinko būtent BLC 2 verslo centrą. Taip pat čia netrukus įkurtuves švęs IT įmonės, odontologijos kabinetas ir kitų sričių verslai.

"Aukščiausios klasės pastatų pasiūla Kaune buvo labai ribota. Tad nenuostabu, kad vietos ir tarptautinio kapitalo įmonės dar gerokai iki statybų pabaigos pradėjo labai aktyviai domėtis galimybėmis įsikurti naujajame verslo centre. Šiuo metu jau esame išnuomoję ar rezervavę beveik pusę BLC 2 ploto. Vyksta konsultacijos ir derybos dar su keliasdešimt įmonių, kurios domisi galimybėmis išsinuomoti nuo šimto ar kelių šimtų iki kelių tūkstančių kvadratinių metrų erdvės", – kalbėjo G.Muliuolis.

Naujas verslo centras atliepia įvairių nuomininkų poreikius.

Visas pirmasis BLC 2 aukštas skirtas kavinėms ir restoranams, kituose numatytos trys konferencijų salės ir keturi susitikimų kambariai, likusi dalis skirta biurams. Patalpos verslo centro klientams bus pritaikomos pagal individualius poreikius ir galės augti kartu su įmonėmis.

Šalia verslo centro, po Vienybės aikšte, įrengta požeminė 500 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Miesto gyvenimo ašis

BLC 2 ir prie jo atnaujinama pagrindinė – Vienybės aikštė – taps nauja ir gyva miesto ašimi. SBA įrengiamoje Vienybės aikštėje baigti esminiai darbai: išlieti ir rankomis suformuoti specialūs betono liejiniai, paklota beveik visa granito danga, įrengtos žaliosios zonos, kurios apsodintos stambiais medžiais ir maždaug 5 tūkst. įvairių žemaūgių augalų. Aikštėje veiks jau išbandytas šokantis fontanas, čiurlens dirbtinis upelis.

Vienybės aikštės architektūrinė koncepcija Vokietijos dizaino tarybos, kurią įsteigė Vokietijos parlamentas, apdovanojimuose pripažinta geriausia "Miesto erdvės" kategorijoje. Tai pirmasis istorijoje Lietuvoje realizuojamo projekto laimėjimas šiame konkurse. BLC 2 rekonstrukcijos ir šalia esančios Vienybės aikštės atnaujinimo projektą rengė Vokietijos kompanijos "3deluxe" architektai bendradarbiaudami su lietuvių architektu Rimantu Giedraičiu.

Aikštę atnaujina SBA grupė, kuri čia investuoja apie 10 mln. eurų. Tai istoriškai didžiausia investicija į centrinės aikštės projektą Lietuvoje. Kauno savivaldybė prie projekto prisidėjo nupirkdama granito dangą. Bendra SBA investicijų suma į aikštę ir greta plėtojamą BLC 2 verslo centrą siekia apie 40 mln. eurų.

Apie SBA grupę:

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba per 5 tūkst. žmonių. SBA priklauso NT inovacijų bendrovė "Urban Inventors", vystanti verslo slėnį "Green Hall" Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune. Šiame mieste planuoja kitąmet pradėti penkių daugiabučių ir biurų pastato statybas ant kairiojo Nemuno kranto H. Ir O.Minkovskių gatvėje priešais Nemuno salą. SBA taip pat priklauso investicijų valdymo bendrovė "Capitalica Asset Management", kuri Kaune valdo verslo centrą "Kauno Dokas", Vilniuje – "135" ir vysto modernių biurų kompleksą "Verde" Rygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomu KIEK DAR metų mes šioje Krabadienėje skaitysim apie ŠIO centro statybų pabaigtuves?.. :/

Džabas

Džabas  portretas
Dabar reklama žymima "Kauno.diena.lt inf."?! Įdomu ar kas nors turi atsakymą kodėl sumažėjo parkingas ir tvarkomas plotas? Ar čia "ai jerunda"?

linas

linas portretas
dziaugiames kaip po konservu kosmaro atsigauna musu mylimas miestas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių