Pereiti į pagrindinį turinį

Viešasis logistikos centras bus steigiamas Karmėlavoje

2009-05-20 17:58
Viešasis logistikos centras bus steigiamas Karmėlavoje
Viešasis logistikos centras bus steigiamas Karmėlavoje / BFL nuotr.

Kauno viešasis logistikos centras bus steigiamas Karmėlavoje. Artimiausiame Vyriausybės pasitarime bus svarstoma dėl nacionalinės svarbos objekto statuso suteikimo būsimam Kauno logistikos centrui.

Trečiadienį su ministru pirmininku Andriumi Kubiliumi ir susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu susitikusi Kauno miesto, rajono ir apskrities valdžia sutarė dėl Kauno viešojo logistikos centro steigimo Karmėlavoje.

Kaip pažymėjo premjeras A. Kubilius, reikia „nebetrypčioti vietoje, o kuo skubiau priimti politinį sprendimą ir judėti į priekį“.

Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė pristatė konsultantų išvadas dėl logistikos centro steigimo vietos. Ekspertai rekomenduoja būsimą centrą kurti Karmėlavoje, o ne Mauručiuose.

Kaip privalumus įvardija šalia esančią Kauno laisvąją ekonominę zoną, tarptautinį oro uostą, Palemono geležinkelių krovinių perkrovimo stotį, vietos bendruomenės pritarimą, palyginti su kita siūloma vieta žemesnę žemės kainą, natūraliai besiformuojančią verslo koncentraciją, intensyvius transporto srautus ir kitas aplinkybes.

Apskrities viršininkės teigimu, jau yra rastas būdas, kaip išspręsti ir vieną aplinkosauginę problemą. „Tačiau vietoje planuojamo iškirsti 50-60 hektarų ketvirtos kategorijos miško kitoje nemiškingoje vietoje numatėme atsodinti net 300 hektarų miško“, - informavo premjerą O.Balžekienė.

Pasiūlymui steigti Kauno viešąjį logistikos centrą Karmėlavoje vienbalsiai pritarė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai.

Posėdžio dalyviai vienbalsiai pritarė siūlymui steigti Kauno viešąjį logistikos centrą Karmėlavoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų