Vilijampolėje – atviras jaunimo centras

Vilijampolėje atsirado erdvė, kurioje laisvą laiką popietėmis galės leisti 14-29 metų jaunuoliai. Jie čia saugiai galės leisti laisvalaikį, susirinkę klausytis muzikos, bendrauti, ruošti namų darbus, įsitraukti į prasmingą savanorystės veiklą, koordinuojamą VšĮ „Gerumo rankos“.

Pranoko lūkesčius

Šiame atvirame jaunimo centre Linkuvos g. 58 pastato II a. jaunuoliai laukiami darbo dienomis 15-19 val.

„Plečiamės, kad vaikai galėtų rinktis kasdien. Norinčių lankyti daug, tačiau neturėjome sąlygų visų norinčių priimti. Šias erdvias patalpas galėjome išsinuomoti gavę savivaldybės paramą“, – pasakojo „Gerumo rankų“ viena iš įkūrėjų Jurgita Sabeckytė, pabrėžusi, kad organizacijos veikla remiasi krikščioniškomis vertybėmis.

Naujojo centro patalpas „Gerumo rankų“ komanda, kurią be J.Sabeckytės dar sudaro Aistė Tėvelytė, sesė Donata FDCJ, Pijus Kuzma, Gabrielė Markūnaitė ir Alvija Dabregienė, tvarkė padedami bendruomenės ir rėmėjų. Rezultatas, kurio pamatyti į atidarymą susirinko įvairių svečių ir vietinių žmonių, pranoko lūkesčius.

„Pasidaryčiau kavos ir sėdėčiau. Labai gera aura“, – įvertino centro jaukumą ir savanorių pastangas viena vietinių mamų Lina, atlydėjusi savo atžalas.

Sūnaus dėmesį jau buvo patraukęs stalo futbolo stalas, dukra taip pat rado, ką veikti. Užlipusiųjų į antrąjį aukštą ir įėjusiųjų į patalpas dėmesį iš karto patraukia dvejos sūpynės, žaismingai išdėliotos erdvės.

„Vilijampolėje labai reikėjo tokio centro. Pavyzdžiui, dukra į būrelį eina du kartus per savaitę, o kitomis popietėmis nuobodžiauja. O čia galės pabendrauti su kitais, žinosiu, kad ji čia bus saugi. O svarbiausia, kad vaikams čia patinka“, – sveikino Lina idėją ir savanorių ryžtą įsteigti tokį centrą.

Negailėjo gerų žodžių

Šventės nepraleido ir Seimo narė Audronė Jankuvienė, sveikinusi savo ir kolegos Seimo nario Roberto Šarknicko vardu, Kauno vicemeras Mantas Jurgutis. Gerų žodžių negailėjo nei bendruomenės pareigūnai, minėjo, kad centre energija ir pozityvas, tiesiog tvyro ore, nei dvasininkai, nei valdininkai.

„Džiugu, kad yra tokių organizacijų, kurioms galima patikėti tokią svarbią užduotį – dirbti su jaunimu“, – sakė miesto jaunimo reikalų koordinatorius, Kauno miesto savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus vyr. specialistas Justinas Juškevičius.

Savivaldybės Švietimo skyriaus atstovė Jurgita Česnulevičienė neslėpė, kad per porą metų, kiek tenka bendrauti su „Gerumo rankų“ atstovais, ją sužavėjo šių savanorių idealizmas ir tikėjimas.

Naująjį centrą pašventino ir Dievo palaimos visiems palinkėjo netoli centro esančios Kauno Šv. Juozapo bažnyčios klebonas kunigas Emilis Vasiliauskas.

Vaišino mėsainiais

J.Sabeckytė  minėjo, kad jaunimo centras Linkuvos g. laukia jau penktadienį. Ši pirma centro darbo diena bus skirta susipažinimui, o vėliau prasidės įvairios veiklos. Viena tokių – norintiems vyks pasirengimo  Pirmajai Šv. Komunijai bei Sutvirtinimo sakramentams užsiėmimai.

„Taip pat savanoriaujame įvairiose įstaigose, lankome vienišus senelius, einame pas beglobius gyvūnus. Jaunimą skatiname užsiimti prasminga veikla“, – kalbėjo organizacijos įkūrėjai..

„Gerumo rankų“ veikla prasidėjo prieš šešerius metus. Iš pradžių tai buvo nemokamų vasaros stovyklų rengimas, vėliau susitikimai ir užsiėmimai dažnėjo, kol galų galiausiai jie tapo kasdieniniai.

Už supratimą ir norą prisidėti prie prasmingos idėjos palaikyti jaunimo centro veiklą visi nariai labai dėkojo rėmėjams: Seimo nariui, organizacijos globėjui R.Šarknickui, „SoundsGood“, iliuzionistui Modestui Petrikui, „Suliko“, Centric IT Solutions Lithuania, o taip pat draugams: „Kamado BONO“, „Kačergės vingiui“ ir kitiems.

„Gera daryti gera“, – sakė renginyje dalyvavusi konditerijos įmonės „Kačergės vingio“ technologė Jolanta Jasinskaitė. Jai antrino „Suliko“ ir kepsninių „Kamado BONO“ atstovai, centro kiemelyje kepę mėsainius šventės svečiams bei vaišinę išskirtiniu vandeniu.

„Gerumo rankų“ centras vaikams Radvilėnų pl. 11 ir toliau veiks pirmadieniais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Judita

Judita portretas
Labai gražu, sveikintina iniciatyva

Senoji

Senoji portretas
Kad tik toj vilijampolej to centro nenuniokotu reik labai labai saugoti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių