Žinomas boksininkas D. Šemiotas: sportas radikaliai pakeičia žmogų

Žinomas Lietuvos boksininkas, savo vardo sporto klubo įkūrėjas Daugirdas Šemiotas pasakoja, kad pats per sportininko karjerą patyrė ne vieną sunkią traumą, po kurių atsistatant kilo mintis turimomis žiniomis bei praktikomis pasidalinti su kitais. Taip bokso šaką, sujungęs su mobilumo, stabilizavimo, visų raumenų stiprinimo pratimais, ji pavertė sveikatinančiu sportu, kurį ypač pamėgo žmonės, ieškantys kur palikti emocijas ir neramias mintis, po įtampos bei streso kupinų darbų.

Kaip ir kiekvieną sekmadienį, taip ir šį „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus žadins laida „Gyvenimas versle“, kurioje kaskart uždangas į nematomą savo veiklų pasaulį praskleidžia šalyje puikiai žinomi prekiniai ženklai. Nors žodyne žodis „verslas“ apibūdinamas kaip veikla, suteikianti pirkėjams prekes ir paslaugas, tačiau iš tikrųjų už to slypi kur kas daugiau. Už kiekvienos sėkmingos verslo istorijos yra žmonės, nuolatiniai sprendimai ir iššūkiai, su kuriais tenka susidurti vystant savo mylimą veiklą.

Šio sekmadienio laidos herojus – olimpietis, daugkartinis Lietuvos bokso čempionas bei verslininkas D. Šemiotas. Jo gyvenime sportas ypatingą rolę vaidina jau nuo paauglystės, kuomet vyras pradėjo profesionaliai užsiimti boksu ir tai darė netgi septyniolika metų, iš kurių aštuonerius atstovavo Lietuvą olimpinėse žaidynėse. Na, o 2009-aisiais Daugirdas nutarė sportuojant išsiugdytas savybes, kantrybę bei nuoseklumą panaudoti versle ir įkūrė savo vardą sporto klubą.

Laidos archyvo nuotr.

„Ilgai buvau profesionalus sportininkas ir turėjau sunkių traumų, kai tekdavo ligoninėse praleisti nemažai laiko. Tuomet ir nusprendžiau, kad kažkaip galėčiau, įkūręs klubą, sugalvoti tinkamą sistemą ir pritaikyti ją žmonėms. Tą patį boksą aš paverčiau į sveikatingumo boksą, įtraukdamas mobilumo, stabilizavimo, visų raumenų stiprinimo pratimų ir boksas pakeitė savo struktūrą, mat žmonės pamatė jį kitaip, pamatė, jog tai nėra vien tik kovojimas, o suteikė visai kitokią emociją“, – laidoje pasakos Daugirdas.

Neseniai klientams sporto klubo įkūrėjas bei treneris pristatė trijų mėnesių sporto programas, kurių metu jis lydi sportuojančius kiekviename žingsnyje ir padeda jiems įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Tiesa, naujus iššūkius sau kasdien kelia ir pats Daugirdas bei nuolat dalyvauja neeilinės ištvermės reikalaujančiose varžybose.

„Man reikia tų iššūkių, nuolat stengiuosi kažko siekti, nes gyvenimas kitaip būna nuobodus. Dalyvavimas garsiosiose „IronMan“ varžybose gimė ekspromtu, gavau pasiūlymą, turėjau pusantro mėnesio pasiruošt, prasidėjo darbas, bet pavyko įveikt, kitais metais ir dvigubą „IronMan“ įveikiau“, – pasiektais užsibrėžtais tikslais džiaugsis sportininkas.

Į klubą ateina ir depresija sergantys žmonės, po įvairių traumų, nelaimingų nutikimų ir net akivaizdžiai matosi, kaip sportuojant gerėja jų savijauta.

Žinoma vyras atvirauja, kad ruošdamasis triatlono varžyboms, tokioms kaip „IronMan“, kur reikia plaukti, važiuoti dviračiu ir bėgti, kasdien treniruodavosi nuo 3 iki 8 valandų. Dėl tokio pasišventimo sportui neretai Daugirdo gyvenime nukenčia dėmesys šeimai. Laimei, jog ši – itin supratinga ir ne tik palaiko sportininką, bet ir lydį jį į visas varžybas.

„Šeimai yra sudėtinga, tačiau į tai žiūri supratingai, visad mane palaiko, kad ir ką nusprendžiu. Varžybose artimųjų palaikymas yra labai svarbus, nes kai pamatai artimą žmogų kažkur netoli, nuvargęs kūnas savaime prabunda ir su nauja jėga gali judėti toliau“, – teigs boksininkas.

Daugirdas pripažįsta, kad be sporto neįsivaizduoja savo gyvenimo ir ne tik todėl, jog tai jo profesijos kelias. Nuolatinis judėjimas bei fizinis krūvis reikalingas kiekvienam žmogui, norinčiam išlikti sveikam, todėl vyras pastebi, kad į sporto klubą žmonės užsuka net po sunkių, sekinančių darbų, tačiau pasportavę išeina kur kas žvalesni ir prasivalę mintis, kurios nebetrukdo vakare ramiai užmigti.

Laidos archyvo nuotr.

„Žmogų radikaliai pakeičia sportas, tiek miego kokybę, kai po įtemptos darbo dienos viskas dar verda smegenyse, po sporto viskas nurimsta, tiek ir fizinę formą, kuri leidžia užlipti į dešimtą aukštą nepadūstant. Todėl dėl sporto ir gyvenime, ir darbe išauga pasitikėjimas savimi, atsiranda daugiau energijos, motyvacijos. Į klubą ateina ir depresija sergantys žmonės, po įvairių traumų, nelaimingų nutikimų ir net akivaizdžiai matosi, kaip sportuojant gerėja jų savijauta, kaip jie atranda vėl iš naujo save ir toliau siekia gyvenimo tikslų“, – teigs Daugirdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuolis

Saunuolis portretas
Sportuoja ir kitus treniruoja pavyzdys mums visiems

Man tai

Man tai  portretas
Moterims boksas nebent aerobika kaip boksas

Anonimas

Anonimas portretas
Tam kas nesutiko ne vieno protingo boksininko matyt verta savo proto lygi pasitikrint.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių