Zoologijos sodas praneša: renovacija jau įpusėjo

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodo renovacija įpusėjo ir bus baigta kitų metų birželio pabaigoje, penktadienį pranešė įstaiga.

Lietuvos zoologijos sodo lankytojus po rekonstrukcijos pasitiks beveik 3000 kv. metrų dydžio egzotariumas, statomas Lietuvos zoologijos sodo centrinėje dalyje. Tai vienas iš didžiausių ir daugiausiai resursų pareikalavusių rekonstrukcijos projekto statinių.

Šiame pastate bus galima susipažinti su šilumamėgiais gyvūnais, atviromis dykumų ekspozicijomis, kuriose gyvens surikatos, įvairūs ropliai, varliagyviai bei vabzdžiai. Šios egzotinių gyvūnų ekspozicijos veiks visus metus.

Egzotariume bus tropinių miškų zona, priminsianti džiungles. Šiame pastate įsikurs ir liūtai. Planuojama, jog unikali jų ekspozicija užims daugiau nei 1000 kv. metrų.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Senojo terariumo prieigose bus įrengtas tiltelis su bokštu, skirtas sujungti viršutinę ir apatinę teritorijos dalis. Bokštelis su liftu bus pritaikytas žmonėms su negalia, taip pat bus laiptai, kuriais bus galima saugiai pasiekti žemutinę zoologijos sodo dalį. Šio bokštelio pašonėje bus galima stebėti net kelias atsinaujinusias ekspozicijas.

Pasak zoologijos sodo, teritorija buvo suplanuota taip, jog ekspozicijų prieinamumas būtų kiek įmanoma patogesnis neįgaliesiems bei šeimoms su vaikiškais vežimėliais. Vaikų laukia ir kelios lauko žaidimų erdvės.

Numatoma, jog kitais metais bus nugriautas senasis beždžionių pastatas. Įvairių rūšių primatai įsikurs viršutinėje ir apatinėje zoologijos sodo dalyse. Viena iš rūšių, kuri apsigyvens žemutinėje Lietuvos zoologijos sodo dalyje, prie vandens paukščių telkinio — kapucinai.

Ši ekspozicija bus sudaryta iš dviejų dalių, viena iš jų bus saloje.

Aukštutinėje dalyje taip pat laukia permainos – senasis lokių pastatas iš pagrindų remontuojamas ir taps naujais namais dar vienai primatų grupei, čia jie galės ne tik karstytis, bet ir mėgautis vandens baseinu.

Lietuvos zoologijos sodo renovacijos darbai, anot įstaigos, padės sukurti aukštus gyvūnų gerovės standartus Lietuvoje bei tapti vienu įdomiausių aplinkosauginio švietimo traukos objektų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Tai pirmoji tokia rimta rekonstrukcija nuo 1938 metų.

Projekto pabaiga planuojama kitų metų birželio 30 dieną. Statybų laikotarpiu zoologijos sodas uždarytas lankytojams, tačiau įstaiga vykdo išvažiuojamąsias edukacines veiklas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Negi mes ir musu vaikai turejome matyti tik susmirdusius voljerus ir alkanus gyvunus....Seniai turejo buti sutvarkytos pramogu ir laisvalaikio zonos!!! Tame tarpe, toks strateginis objektas, kaip zoologijos sodas!!!Jei jau tapome europieciais, tai ir domekimes, kaip turi atrodyti aplinka, kurioje esame, kuo mes blogesni uz vokiecius ar italus, juk nuvykti i Vokietijos zoologijos soda ne visi gali, o su vaikais ir anukais, kuriems niekada nenusibosta meskos ir bezdziones galima bus nueiti kasdien, nu nors i metus 4 kartus!!! Uz tai, kad vyksta renovacija, tai aukso medalis!!! Pazeistos psichikos zmoniu neitikinsi, kad reikia ne naikinti ir griauti, o gelbeti, kas dar nenugriuvo.......

Joo

Joo portretas
Krabas šaunuolis. Kiek visko pastatė ir sutvarkė!

Žala

Žala portretas
Tikėkimės kad bus atlikta ne tik pastatų renovacija. Bet ir įvyks dirbančių "protų" renovacija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių