Aistros Pravieniškėse nerimsta: rastas negyvas 24-erių nuteistasis

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, kurią pastaruoju metu purto nauja skandalų banga, antradienį po pietų aptiktas negyvas nuteistasis. „Įtariama savižudybė“, – teigiama šios įkalinimo įstaigos interneto svetainėje.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, rastas negyvas 24-erių nuteistasis, kuriam buvo likę kalėti daugiau kaip dveji metai. Jis buvo teistas už vagystes, plėšimus, sveikatos sutrikdymą bei narkotikų platinimą.

Pravieniškių pataisos namų, kaip ir Kalėjimų departamento, vadovybė, kategoriškai neigia galimas šio įvykio sąsajas su skandalingaisiais savaitgalio įvykiais, t.y. vagyste iš Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų padalinio šioje įkalinimo įstaigoje patalpų, po ko buvo pradėtos kratos nuteistųjų gyvenamose vietose, per kurias, kaip pranešta, dalis dingusių daiktų rasta. Pranešta ir, kad įtariamasis buvo nustatytas jau kitą dieną. Ir iki trečiadienio popietės daugiau niekam, anot Kalėjimų departamento atstovės, įtarimai dėl šio akibrokšto nebuvo pareikšti.

Kaip jau rašyta, prieš tai buvo apvogta ir šios įkalinimo įstaigos valgykla, po ko taip pat vykdytos kratos, per kurias taip pat rasta tai, ko nespėta suvartoti.

Asociatyvi BNS/Scanpix nuotr.

Minėtas 24-erių nuteistasis rastas negyvas kameroje-vienutėje, į kurią buvo patalpintas antradienį priešpiet, kai atsisakė būti perkeliamas į kitą būrį. Dėl kokių priežasčių, žino tik priėmusieji tokį sprendimą. O nuteistajam atsisakius jį vykdyti, jis ir buvo patalpintas 48 valandoms į šias laikinojo sulaikymo patalpas. Tolesnį jo likimą turėjo spręsti specialiai tam sudaryta komisija. Tačiau nuteistasis nusprendė jos sprendimo nelaukti. Kauno policijai apie tai, kad jis rastas negyvas, buvo pranešta apie 17 val.

Tradiciškai tokiais atvejais pradėtas ir ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties, kurį atlieka Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyba, ir tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų.

Pranešdama apie šį įvykį, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos administracija reiškia užuojautą velionio artimiesiems.


Šiame straipsnyje: Pravieniškėsrastas negyvas nuteistasiskalinyssavižudybėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrone

Audrone portretas
Mano sunu rado negyva Praviniškiu atviroji kolonijojGruodžio 14 diena iki šuol dar nežynau kas jam buvo buvo sveikas priš dvi savaites kalbejom nieko nesiskunde kad serga ant mirtes liudimo parašyta kad nieko nerasta sako kad bus dar ekspertizia

Vienutėj

Vienutėj portretas
Tų pačių pareigūnų darbas.Negali vienutėj sau "pasidaryt galo".Atėjo naktį ,ir sudaužė,turi jie kitų priem.(žymių nepaliekant.)Ar kokį iš kalinių įleido,"rankom pamankštint".Yra gi visokių įdijotų,sadistų.Tėvai tegu taip nepalieka !

o kopūstas teisus

o kopūstas teisus portretas
neziūrėkite rusiškų filmų apie gerus kalinius čia tas pats kas konservatorių pazadai apie geresnį gyvenimą
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių