Atsargiai: kai kurie keliai virtę ledo čiuožyklomis, kenčia atitvarai

Vairuotojai praneša, kad penktadienio vakarą eismo sąlygos išlieka sudėtingos tiek Kaune, tiek užmiestyje. „Kelyje Kaunas-Klaipeda ties Ariogala – ledas, kas 3 km mašina – atitvaruose!“ – įspėjama feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“.

Kitas vairuotojas pasakojo, kad kelionę įveikė be nesklandumų, bet patikino, kad kelio danga tikrai labai slidi.

„Nesiskundžiu – parvažiavau, bet tokiu ledu A1 dar neteko važiuot. Pačiūžom eitų jau lėkt“, – komentavo vyras. Jis pridūrė, kad situaciją apsunkina ne tik gamtos nulemtos eismo sąlygos, bet ir neatsakingas eismo dalyvių elgesys, pavyzdžiui, vilkiką tokiame kelyje pirmoje juostoje paliekant be jokių įspėjamųjų ženklų.

„Prieš Klaipėdą (kelias) – grynas stiklas, ir dar šoninis vėjas. Pasisaugokit! – patarė ir kitas internautas. „Tas pats nuo Sausinės link Kauno, kelios atkarpos iki „Viados“ vien ledas!“ – situaciją kitame kelyje nupasakojo dar vienas komentatorius.

Nesiskundžiu – parvažiavau, bet tokiu ledu A1 dar neteko važiuot. Su pačiūžom eitų jau lėkt.

Kauno policijos budėtojas portalui kauno.diena.lt teigė, kad miesto gatvėse eismo įvykių šoktelėjimo nėra. „Jų ypatingos gausos nėra. Viena kita avarija“, – teigė budėtojas. Viena nelaimių, nutikusių dėl slidaus kelio dangos, šįvakar įvyko Kauno kelyje Skrebinų kaime. Čia mikroautobusas MAN kliudė atitvarus.

Portale eismasinfo.lt nurodoma, kad 16 val. duomenimis, eismo sąlygos sudėtingos didžiojoje šalies dalyje.

„Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, pustymo ir pūgos, sudėtingos eismo sąlygos šiuo metu išlieka didžiojoje šalies dalyje, ypač Rytų ir Pietryčių Lietuvoje bei Šiaulių, Kupiškio Kaišiadorių ir Marijampolės rajonuose. Valstybinės reikšmės keliai provėžoti, slidūs, daug kur padengti pažliugusio, prispausto ar puraus sniego sluoksniu. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose sniego sluoksnis vietomis siekia iki 20 centimetrų storio“, – teigiama eismasinfo.lt.

Informuojama, kad įmonė „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto ir valo, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Įspėjama, kad naktį eismo sąlygas sunkins snygis, pustymas, plikledis ir gūsingas vėjas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur pasnigs, pustys, rytiniuose rajonuose kai kur galima trumpa pūga. Plikledis. Vėjas Šiaurės Vakarų, Šiaurės, 9–14 m/s, pajūryje gūsiai 15–20 m/s. Oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių