Senolio mįslė Kauno policijai: neeilinis vagių grobis – realybė ar jo užmaršumas?

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kauno apskrities policiją užregistravo pranešimą apie neeilinę vagystę, kuri kelia ne tik įvairių minčių, bet ir privertė prisiminti kitus galimai panašius lig šiol neatskleistus nusikaltimus.

Pranešama, kad tądien į pareigūnus pagalbos kreipėsi 85-erių metų senolis, teigdamas, kad iš jo buto centrinėje Kauno dalyje pavogti 42 130 eurų ir paskolų sutarčių originalai, kuriose nurodyta bendra skolų suma – 714 768 eurai.

Senolio teigimu, ši vagystė buvo įvykdyta laikotarpiu nuo vasario 12 iki 22 dienos, t.y. tada, kai jis buvo išvykęs iš namų.

Į kitą natūraliai kylantį klausimą, o, kodėl jis nusprendė pranešti apie tai tik kovo 8-ąją, senolis atsakė ne tai, ko greičiausiai daugelis tokioje situacijoje tikėtųsi, – kad tiek laiko abejojo, ar verta viešinti pinigų sumas, kuriomis disponuoja, ir savo galimai nelegalų verslą. Pareigūnams senolis teigė, kad tiek laiko gyveno abejonėmis, jog nepamena, kur minėtus pinigus bei dokumentus pasidėjo.

Ar senolis gyvena vienas, t.y, ar buvo nuo ko visa tai slėpti, ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto vagystės pradėję teisėsaugininkai, neatsako. Tačiau teigia tiriantys kelias galimas šio įvykio versijas, viena iš kurių – ir, kad įtariamojo reikia ieškoti tarp dingusiuose paskolų sutarčių originaluose minimų asmenų.

Beje, Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį pradėtas ikiteisminis tyrimas, numato ir atsakomybę už vagystę organizuotoje grupėje. Pagal šį straipsnį numatyta tik viena galima bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pirminiais duomenimis, dingę paskolų sutarčių originalai, iš kurių susidarė jau minėta įspūdinga daugiau kaip 714 tūkst. eurų suma, buvo keli. O kartu su jais pasigesta ir vertybinių popierių.

Po senolio pranešimo prisiminta, kad jau yra buvę atvejų, kai panašaus amžiaus žmonės praneša apie pavogtus jų daiktus, kuriuos vėliau randa, pamiršę, kad buvo pasidėję juos kitur.

Prisimintas ir iki šiol neatskleistas vienos prestižinės sodininkų bendrijos, įsikūrusios prie Kauno marių, ilgamečio pirmininko, taip pat teikusio pinigines paskolas, nužudymas. 2016-ųjų vasarį jo kūną su durtinėmis žaizdomis aptiko Kauno ugniagesiai gelbėtojai, į kuriuos kreipėsi sunerimę 77-erių metų velionio kaimynai, teigdami, kad jau antra para neprisiskambina sodo pirmininkui, o jo dviaukštyje nuo vakar dega šviesa.

Tarp tada teisėsaugininkų tirtų versijų buvo ir nužudymas apiplėšimo tikslais, ir profesinė velionio, kuris paskutiniuoju metu buvo ir kaimo, kuriame įsikūrusi minėta sodininkų bendrija, seniūnaitis, veikla. Buvo sulaikytas ir jo nužudymu įtartas kaimynas. Tačiau galiausiai ikiteisminis tyrimas šio atžvilgiu buvo nutrauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
slėpė nuo savęs?

atsiras

atsiras portretas
po sopkute

Adresa?

Adresa? portretas
Vilkai alkani padetu surast
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių