Gaudynės Kaune: pasibaigus karantinui kuriozo autoriui teks stoti prieš teismą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismui perduota 41-erių M.G., kuris bandė slėptis nuo policijos patrulių, reikalavusių, kad jis nepažeidinėtų visiems privalomo karantino, Nemune, tačiau buvo prievarta ugniagesių gelbėtojų parplukdytas į krantą, administracinė byla. Nepaisant to, kad šis specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlęs asmuo prisipažino elgęsis neapgalvotai ir impulsyviai.

Kaip jau rašyta, ši kuriozinė istorija, kuria savo feisbuko puslapyje pasidalino net laikinasis Kauno policijos vadovas Elanas Jablonsas, nutiko prieš porą savaičių Panemunės šilo prieigose ties Trijų mergelių tiltu.

Tą sekmadienio rytą Kauno policijos patruliai, stebėję, kaip šilo lankytojai laikosi karantino reikalavimų, susidūrė su ten be veido apsauginės kaukės bėgiojusiu M.G. net tris kartus. Pirmus du jis buvo tik įspėtas dėl daromo pažeidimo. Tačiau, konstatavus dar kartą, kad šis pažeidėjas, nors prieš tai ir tikino, jog kaukę užsidės, ir toliau elgiasi taip pat, ir bandant su juo pasikalbėti jau kur kas rimčiau, jis puolė bėgti nuo pareigūnų, tiesiog šių akyse įšokdamas į Nemuną. Tačiau, pasiekus tilto pastolius, jo žygis dar per šaltu tokiems atvejams Nemunu baigėsi.

Panašu, kad bėglys tikėjosi, jog policininkų kantrybė greitai baigsis ir šie paliks jį ramybėje. Tačiau, pareigūnai išsikvietė pagalbon ugniagesius gelbėtojus, atskubėjusius su sirenomis ir prie autocisternos prikabinta valtimi per visą šilą iš kitame jo gale – Šančiuose įsikūrusios komandos.

Parplukdžius M.G. į krantą, jis dėl viso pikto parodytas ir greitosios medikams, taip pat iškviestiems į šio įvykio vietą. Tačiau, pastariesiems konstatavus, kad skubios jų pagalbos pažeidėjui nereikia, jis buvo pristatytas į policiją, kur jam surašytas protokolas pagal du Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius – karantino sąlygų pažeidimą bei teisėtą policijos reikalavimų nevykdymą.

 

 

Administracinė teisena, kurią M.G. atžvilgiu atliko Panemunės policijos komisariatas, užtruko, nusprendus peržiūrėti jo kaltę įrodančius vaizdo įrašus.

M.G. administracinę bylą Kauno apylinkės teisme planuojama nagrinėti dar šį mėnesį. Už karantino sąlygų pažeidimą jam gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, o už teisėtų pareigūnų reikalavimo nevykdymą – nuo 90 iki 140 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dija

Dija portretas
Geda,kai valstybėje,žmogus persekiojamas,kaip koks žvėris! Pradžioje,pats Veryga sakė Viesai- Kaukės Nepadeda,Neapsaugo! Tada,kol kaukių Nebuvo vaistinėse! O kai Atsivežė ir 10 kartu Pabrangimo kaukes- Tada jau Privertė visus,jas pirkti,tokia kaina ir privalomai nešioti! Geda jiems,turėtų buti- Žmonės liko bedarbiai,pinigų neturi net maistui,mokesciams- iš kur žmonės turi gauti,toks kaukėms!? Ir dar pelnosi- Uždedami baudas didelės,didesnė,nei jie skiria Verslui- 250 eu,pirmąkart pagavus,be kaukės! Geda

Jooooooooooooooo \\\\\.../////

Jooooooooooooooo   \\\\\...///// portretas
Atsiranda užtarėjų.O gaila,reiškia tokie patys.---Tai ką tą bebrą,3 kartus įspėtą,reikėjo išbučiuot,kad pakustų įstatymui.Reikalas rimtas,nuo užkrato MIRŠTA žmomės.Tik nepilno proto taip elgias neasakingai.---Pareigūnai visiškai teisūs,ir humaniški,davė 3 varijantus,pochujistas nepainudojo.---Ir siūlau skirti baudelę maksimalia,kad kitą kartą nekiltų noras, išsityčioti,iš pareigūnų.

Edvinas

Edvinas portretas
Deja, cia degradavusi vyriausybe, privesti zmogu iki tokio lygio kad jis soktu i vandeni, geda policininkams ir skverneliui, net neapsivercia liezuvis policinkus vadinti taip, tai mentiski buduliai, panemunes silas didelis ir ten deveti kauke absurdas. Graudu ir nuvilinciai skausminga, gaila zmogelio, palaikymas jam 100 procentu. Geda policijai.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių