Generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį ieškomam A. Ulvidui

Generalinė prokuratūra penktadienį išdavė Europos arešto orderį policijos ieškomam paauglių tvirkinimu kaltinamam Algimantui Ulvidui.

„Teismas buvo kreipęsis į Generalinę prokuratūrą dėl Europos arešto orderio išdavimo šiam asmeniui, ir Generalinė prokuratūra, įvertinusi duomenis, išdavė Europos arešto orderį“, – BNS sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Šiame teisme yra nagrinėjamos nuo teisingumo pasislėpusio A. Ulvido bylos dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo.

A. Ulvidas, kaip manoma, pažeidė namų arešto sąlygas ir išvyko į užsienį, gegužės pradžioje buvo paskelbta jo paieška.

Tada namų areštą ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje teismas pakeitė į suėmimą, nurodant prokurorui ne vėliau kaip per 48 valandas nuo kaltinamojo sulaikymo momento pristatyti jį apklausai dėl suėmimo pagrįstumo šią nutartį priėmusiam teismui ir skelbti kaltinamojo paiešką.

Anot teismo, toks sprendimas priimtas reaguojant į sąmoningą kaltinamojo neatvykimą į teismą, išvykimą iš gyvenamosios vietos, duomenų teismui apie kitą gyvenamąją vietą nepateikimą.

A. Ulvidas, pasak teismo, vengė pateikti teismui duomenis apie savo faktinę buvimo vietą užsienio valstybėje, taip pat nesilaikė kardomųjų priemonių. Kaltinamojo paiešką vykdo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Už tai, kad neatvyko į Kauno apylinkės Kauno rūmuose turėjusį vykti jo posėdį buvo skirta 150 eurų bauda. Į teismą jis turėjo būti atvesdintas, tačiau nuo teisėsaugos pasislėpė.

A. Ulvidas kaltinimų dėl tvirkinimo sulaukė keliose bylose.

Baudžiamojoje byloje, į kurią nuspręsta jį atvesdinti, vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kitoje panašioje byloje balandžio 3 dieną teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Šioje byloje yra keturi epizodai dėl penkių jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Prokuroras Darius Jakutis mano, kad A. Ulvidas šioje byloje buvo išteisintas nepagrįstai ir praeitą savaitę su apeliaciniu skundu kreipėsi į Kauno apygardos teismą.

Kovą Kauno apylinkės teismui buvo perduota dar viena byla dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo. Tačiau balandį ir gegužę suplanuoti teisiamieji posėdžiai neįvyko, kadangi neatvyko kaltinamasis.

Šioje byloje dėl dviejų nusikalstamų veikų nukentėjusiais yra pripažinta 11 asmenų, kuriems procese atstovauja įgaliotieji atstovai bei atstovai pagal įstatymą.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu taip

Nu taip  portretas
Šito ieško, o kurgi dingo pedofilas žaliais akinių rėmeliais. Kur paslėpėt meslitinį kuilį.

Vieša paslaptis

Vieša paslaptis portretas
Šitas pi-....... s yra visiška smulkmė, priemonė nukreipti dėmesiui nuo pedofilų klano. Jis jau yra "paaukotas" kad nuleisti garą ir tautai "numestų kaulą" kad apsiramintų tikėdami lietuviškuoju teisingumu.

Reziume

Reziume portretas
Gen. prokuraturai : kuom baigesi garsiosios Venckienes deportacijos ir bylos?/ Garsiosios pedofilijos bylos piaras per medijas baigesi sikinykiska tyla.....? "Maladiec" prokurorai. Tiesiog Lietuvos pasididziavimas.... Bus eilinis nelaimingas atsitikimas...? Beje, kur teisejo telefonu kolekcija? Kam atiteko paveldimumo teise? Juk tai tikras turtas....
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių