Greitoji pagalba Kauno benamiui – kaip nemokamas taksi?

  • Teksto dydis:

Benamis Remigijus T. naudojasi Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties automobiliais kaip nemokamu taksi. Šiandien vidurdienį medikai buvo priversti skubėti pas jį I.Kanto gatve prieš eismą ir su įjungtais garsiniais signalais.

Prieš 12 val. gautas pranešimas, kad prie Kauno apylinkės teismo reikia skubios pagalbos vyriškiui, besiskundžiančiam skausmais krūtinėje.

Nuskubėję artimiausiu keliu į J.Gruodžio gatvę, medikai ten nelaimėlio nerado, dėl ko ėmė jo ieškoti vidiniame teismo kieme.

Ten į besiblaškančius medikus dėmesį atkreipė viena pietauti išsirengusi baudžiamųjų bylų teisėja. Jos pagalba medikai sužinojo slaptus tarnybinius įėjimus į teismo pastatą ir aptiko nelaimėlį kitoje jo pusėje – prie centrinio įėjimo iš Laisvės alėjos pusės.

Iš karto atpažinę nuolatiniu jų stoties klientu tapusį Remigijų T. šį kartą greitosios medikai nuvežė jį į Infekcinę ligoninę. Nors dar užvakar eilinį kartą turėjo parvežti į Nakvynės namus, kuriuose šis benamis gyvena. Tąkart jis skundėsi kur kas menkesniais negalavimais, negu šiandien ar ankstesniais panašiais atvejais.

Pasak Kauno apylinkės teismo atstovų, jų tualetai, skirti lankytojams, tampa padidintu iškalbingos išvaizdos svečių traukos centru ypač tada, kai atšąla orai. O 40-metis Remigijus T. greičiausiai neblogai žino šio teismo išplanavimą dėl jame nagrinėtos jau ne vienos jo administracinės bylos. Pastarąjį kartą – rugsėjį jam buvo skirta 100 eurų už pasipriešinimą policijos pareigūnams bei šių įžeidinėjimą, sulaikant jį prasta reputacija garsėjusiame A. ir J.Gravrogkų gatvės bendrabutyje kaip įtariamąjį padarytu nusikaltimu. Tada Remigijui T. buvo nustatytas sunkus girtumas – 2,47 prom. ir nemokamu taksi, pristačiusiu jį į areštinę su tokiais pačiais pietumis, tapo policijos patrulių tarnybinis automobilis.

Šį kartą Infekcinėje ligoninėje jis dar bus ir nemokamai gydomas, o teismo darbuotojams ir lankytojams kurį laiką teks gyventi baimėje, ar šis nekviestas svečias negalėjo užkrėsti ir jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautui

vytautui portretas
visada gali pasirinkti asocialą ir už jo būstą mokėti,jis nebus išmestas į gatvę.Ar norėtum kad tą darytų kiti mokesčių mokėtojai?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nuo pat sovietmečio Lietuvoje nesugalvojama nieko naujesnio ar įdomesnio.Sovietmečiu,naktį išėję su broliu iš restorano neturėdavome kuo parvažiuoti namo.Daeidavome ligi netoli ęsančio telefono-automato pokšteldavau broliui į akį ir skambindavau 03.

izegrimas

izegrimas portretas
Savo akimis mačiau tą tarpsnį, kai pamažu pradėjo rastis benamiai, bedarbiai....gimiau pačiu laiku.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių