Į Pravieniškes po darbo negrįžo du nuteistieji: vienas rastas Kaune, kitas dar ieškomas

Pirmadienį į atvirąją koloniją Pravieniškėse po darbo negrįžo du nuteistieji. Vieną nuteistąjį pavyko surasti, kitas dar ieškomas, pranešė policija.

Pirmadienio vakarą, 18 val. 52 min., gautas pranešimas, kad į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo 30-metis nuteistasis. Jis buvo išleistas į darbą Kaune.

Tos pačios dienos vakarą, apie 22 val. 45 min., vyras buvo sulaikytas Kaune, bute Marių gatvėje, ir grąžintas į pataisos namus.

Aplinkybes aiškinasi Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos pareigūnai.

21 val. 41 min. gautas pranešimas, kad į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo dar vienas nuteistasis. 27 metų vyras taip pat buvo išleistas į darbą Kaune.

Kalėjimų departamente pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Nuteistieji į atvirąsias kolonijas pastaruoju metu negrįžta dažnai.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks

koks portretas
cia sniego zmogus nuotraukoj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių