„Jaguar“ vairuotojo užpuolimas greitkelyje: teismas leido suimti vieną įtariamąjį

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė, kad trims mėnesiams buvo leista suimti plėšimu veikiant grupėje ir panaudojant šaunamąjį ginklą įtariamą vyrą.

Teismo atstovė Indrė Cvilikaitė BNS patvirtino, kad suimtasis A. J. yra vienas iš dviejų asmenų, kurie buvo sulaikyti dėl pirmadienį netoli Babtų įvykdyto automobilį „Jaguar“ vairavusio vyro apiplėšimo.

Teismo nutartyje pažymima, jog byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog A. J. šiuo nusikaltimu yra įtariamas pagrįstai.

Griežčiausia kardomoji priemonė vyrui paskirta nustačius, kad būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti jam gresiančios baudžiamosios atsakomybės, jis gali bėgti ir slėptis nuo teisėsaugos.

Prokurorai prašė jį suimti ir dėl to, kad laisvėje vyras gali daryti naujas nusikalstamas veikas, tačiau teismas, įvertinęs bylos aplinkybes ir sulaikytojo asmenybę, šiuo pagrindu kardomosios priemonės neskyrė.

„Įtariamajam A. J. kardomoji priemonė – suėmimas – paskirta maksimaliam terminui, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima pasiekti Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimo procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą“, – pabrėžiama teismo pranešime.

Apiplėšimas buvo įvykdytas pirmadienį apie 13.30 val. magistralės Klaipėda-Kaunas-Vilnius 199-200 kilometre. Tuomet į 1965 metais gimusio vyro vairuojamą automobilį „Jaguar“ atsitrenkė baltos spalvos automobilis „Škoda“. Iš priekio kelią užblokavo automobilis „VW Passat“.

Iš automobilių išlipę keturi vyrai sumušė „Jaguar“ vairuotoją bei pavogė mobiliojo telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais. Jis dėl sužalojimų atsidūrė ligoninėje.

Kauno apskrities policija trečiadienį pranešė sulaikiusi du šiuo nusikaltimu įtariamus vyrus ir teigė, kad apiplėšimas buvo įvykdytas neatsitiktinai, o aiškinantis tarpusavio santykius.

Pasak I. Cvilikaitės, ketvirtadienį popiet teisme dar nebuvo sulaukta prokuratūros kreipimosi dėl kardomosios priemonės skyrimo antram iš sulaikytųjų vyrų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suvalkijos preriju serifas

Suvalkijos preriju serifas portretas
O kam bandita nuo banditu ginti..kai issiskers,isgyvenusi pasodinti iki gyvos galvos su turto konfiskacija uz visuomenes tvarkos trikdyma ir mokesciu nemokejima.

tqi tas itariamasis

tqi tas itariamasis portretas
manau jaguar vairuotojas .

Jonas

Jonas portretas
Kad visuomet taip būtų !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių