Tyrime dėl prekybos poveikiu figūruojantis buvęs advokatas A. Jušinskis lieka suimtas

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas iš dalies tenkino tyrime dėl prekybos poveikiu įtariamo buvusio advokato Arturo Jušinskio skundą, tačiau jis po teismo sprendimo lieka suimtas.

Kauno apylinkės teismo rugsėjo 19 d. sprendimu A. Jušinskis buvo suimtas 3 mėnesių laikotarpiui.

Įtariamojo gynėjas advokatas Giedrius Danėlius šį sprendimą apskundė ir prašė jo ginamajam taikyti švelnesnę kardomąją priemonę, tai yra 20 000 eurų užstatą ir intensyvią priežiūrą.

Kauno apygardos teismas antradienį šį prašymą tenkino iš dalies – paliko galioti Kauno apylinkės teismo sprendimą dėl A. Jušinskiui skirto suėmimo, tačiau iš anksčiau priimtos nutarties pašalino suėmimo skyrimo pagrindą (trukdymą procesui).

„Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad buvo sąlygos įtariamajam skirti suėmimą, tačiau nesutiko su apylinkės teismo išvada, kad įtariamasis gali trukdyti procesui. Dėl to pašalino šį punktą. Teisėjų kolegija, įvertinusi įtariamajam inkriminuojamo nusikaltimo pobūdį, jo asmenybę charakterizuojančius duomenis, sutiko su skundžiamoje nutartyje padaryta išvada, kad šioje proceso stadijoje nėra pagrindo skirti įtariamajam švelnesnės kardomosios priemonės, nes nei skunde nurodytos atskiros kardomosios priemonės, nei jų kompleksas negali sulaikyti įtariamojo nuo naujų nusikalstamų veikų padarymo. Šiame kontekste pažymėtina, kad įtariamasis galimai nusikalto pakartotinai ir paskirta baudos bausmė nepasiekė savo tikslų, todėl teisėjų kolegija neturi pagrindo vertinti, kad švelnesnių kardomųjų priemonių paskyrimas būtų efektyvus ir sulaikytų įtariamąjį nuo naujų nusikaltimų darymo“, – skelbia Kauno apygardos teismas.

Teismo vertinimu, šiuo metu įtariamajam A. Jušinskiui paskirta kardomoji priemonė yra tinkama, adekvati bei proporcinga galimai atliktų neteisėtų veiksmų apimčiai.

Ši teismo nutartis yra neskundžiama.

Kauno apygardos teismas antradienį paliko galioti suėmimą prekyba poveikiu įtariamam buvusiam „Aro“ pareigūnui Ovidijui Jūronui, kuris buvo suimtas toje pat byloje, kaip ir A. Jušinskis. Tuo metu dėl kito įtariamojo, kriminalų žurnalisto ir knygų apie nusikalstamą pasaulį autoriaus D. Dargio atžvilgiu teismas priėmė kitą sprendimą – vyras buvo paleistas į laisvę. Tiesa, teismo sprendimu, D. Dargis turės dėvėti apykoje, nuolat būti gyvenamojoje vietoje, išskyrus laiką nuvykti į teisėsaugos institucijas pagal jų šaukimą, jam taip pat skirtas 20 tūkst. eurų užstatas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos, įpareigojant nebendrauti bei neieškoti ryšių su tam tikrai asmenimis.

Portalas delfi.lt skelbė kad D. Dargis kartu su bendrininkais, buvusiu „Aro“ pareigūnu O. Jūronu ir už korupciją teistu advokatu A. Jušinskiu iš kauniečio Tado Kaspučio mainais už jo problemų išsprendimą paperkant teisėsaugininkus reikalavo sumokėti 200 tūkst. eurų. T. Kasputis žinomas kaip su kriptovaliutomis susijusių verslų įkūrėjas ir savininkas.

„Delfi“ žiniomis, D. Dargiui pareikštame įtarime minima, kad jis kartu su bendrininkais reikalavo iš T. Kaspučio kyšio – 200 tūkst. eurų.

D. Dargis neigia savo kaltę dėl jam pareikštų kaltinimų prekyba poveikiu. Anot jo advokatės Aušros Ručienės, klientas kaltinimus sieja su savo parašytu straipsniu apie vieną asmenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezurnalistas

Nezurnalistas  portretas
Neužteko honorarų už knygas laidas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių